Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 21:32

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 22.30 της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκαν 151 βουλευτές. Καταψήφισαν 148. 

Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ ψήφισαν η υπουργός Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης.

Τσίπρας: «Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει αλλάξει την Ελλάδα»


Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. 

«Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν είναι δυσκολότερο να βρεθούν 151 βουλευτές να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών:


Αλέξης Τσίπρας: «Καλώ σε ντιμπέιτ τον κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών»



Ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε ένα στιλ θεατρικό, υψηλών τόνων, αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες, είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. 

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη; Μήπως ξέρετε τίποτα αληθινές δημοσκοπήσεις να μας τις πείτε να χαρούμε που διαβάζουμε τις ψεύτικες τόσο καιρό;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ύβρεις και στοχοποίηση βουλευτών. «Είστε πάρα πολύ νευρικός σήμερα» επεσήμανε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας», δεν το έκανε. Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις, τόνισε. Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και βουλευτές που ασκούν κριτική λέγοντας ότι στην Ε.Ε. 13 κυβερνήσεις κυβερνούν με κόμματα που δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών και είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας. Εγώ δεν κάνω αυτό, ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, σημείωσε. Είπε ότι ήταν οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που το καλοκαίρι του 2015 του ζητούσαν να παραμείνει πρωθυπουργός με μειοψηφία όταν έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 30 βουλευτές. «Δεν μας λέγατε τότε για «κυβέρνηση-κουρελού», σχολίασε. Τώρα ερμηνεύετε το Σύνταγμα κατά πώς σας βολεύει», σχολίασε.

«Εγώ πάλι, κ. Μητσοτάκη, δεν αλλάζω ανάλογα με τη περίσταση», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση του χρειάζεται για να προχωρήσει στα κρίσιμα θέματα που έχει μπροστά της, την πλήρη εμπιστοσύνη από τη πλειοψηφία των βουλευτών για να φτάσει έως το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2019.

Κάλεσε όλους να απαντήσουν αυτό βασικό ζήτημα «γιατί στις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να παίρνουμε σαφή θέση».

«Ήρθατε εσείς κ. Μητσοτάκη να μας κάνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής, εσείς που εντάξατε 4 βουλευτές από άλλα κόμματα. Εδώ ο πατέρας σας κυβέρνησε για τρία χρόνια με έναν βουλευτή που ήταν από άλλο κόμμα», πρόσθεσε.

«Από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπω νευρικότητα, σύγχυση, αμηχανία. Πριν από μια εβδομάδα η αντιπολίτευση ζητούσε από εμένα επιτακτικά να ζητήσω - αν τολμάω, λέγατε- ψήφο εμπιστοσύνης. Και τώρα που τολμάω, πάλι πρόβλημα έχετε», σημείωσε και συνέχισε την επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «κάνει μαθήματα εκείνος που δεν είχε το πολιτικό σθένος και την πολιτική τόλμη να προκαλέσει αυτός τη συζήτηση, που μας απειλούσε με την πρόταση δυσπιστίας όταν θα ερχόταν η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει».

Στη συνέχεια σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «μια δυσκολία να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συντελούνται, όταν υιοθετεί ένα αφήγημα, συνεχίζει με αυτό ανεξάρτητα αν αλλάζουν οι συνθήκες». Σχολίασε ότι μέχρι χθες του ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν τολμούσε να καταθέσει πρόταση μομφής και πως πλέον, ενώ τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, μάλλον χειροτέρεψε τα πράγματα για τον ίδιο.

«Αντί για πολιτικό επιχείρημα, αντί για πολιτικό σχέδιο κατέληξε να αναγιγνώσκει μέσα στην ελληνική βουλή και από το έδρανο αυτό λιβελογραφήματα. Και να ρίξει σε πρωτόγνωρα βάθη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με στοχοποίηση βουλευτών, με απειλές και χαρακτηρισμούς, με συνθήματα και ύβρεις ακόμη και για πρόσωπα που τιμούν το δημόσιο βίο, όπως τον ναύαρχο Αποστολάκη», είπε ο Αλ. Τσίπρας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ειλικρινά αρνούμαι να πιστέψω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να αρθρώσει πολιτικό λόγο, διαβάζει επιφυλλίδες εφημερίδων γνωστού επιχειρηματία», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «όταν λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κ. Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ τη βύθισε, τότε τι να πω, είναι ο καλύτερος χορηγός μας».

«Μένω άναυδος που δεν βρήκατε να πείτε μια κουβέντα για να καταδικάσετε το στέλεχος της ΝΔ, κ. Αβραμάκο, τον επικεφαλής της μεγαλύτερης νομαρχιακής της ΝΔ που έστελνε μαζικά μηνύματα στους οπαδούς της ΝΔ με τα κινητά των βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση», ανέφερε. Ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι επικίνδυνος, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε αναφορά του κ. Θεοδωράκη για το παρελθόν, πριν από 8 χρόνια, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα καταδίκαζε με ανακοινώσεις του τέτοια περιστατικά. Τον ρώτησε τι θα γινόταν, αν αυτό που έκανε τώρα ο κ. Αβραμάκος, το έκανε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης, η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά, φαίνεται ότι ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς όχι μόνο τις θέσεις της και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Το επιχείρημα σας είναι ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και η λήξη της κυβερνητικής μας συνεργασίας είναι λέει σκηνοθετημένη», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του θέσει το ερώτημα γιατί αφού έγινε «συναλλαγή» τότε έπρεπε να θέσει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα να κυβερνά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης;

«Αυτό που έχετε πάθει είναι ότι αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα . Το ίδιο κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, εσείς λέγατε ότι είμαστε στο τέταρτο ενώ όλη η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Τώρα υπάρχει ρήξη, αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κι εσείς συνεχίζετε να λέτε το αφήγημα σας περί σκηνοθεσίας. Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου» επεσήμανε εστιάζοντας στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο καθένας θα πάρει την πατριωτική και εθνική ευθύνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: «Αδικείτε τους εαυτούς σας με την κριτική που κάνετε».

«H έξοδος από τα Μνημόνια έχει φέρει στην επιφάνεια ξανά τις διαχωριστικές γραμμές»


«H έξοδος από τα Μνημόνια έχει φέρει στην επιφάνεια ξανά τις διαχωριστικές γραμμές που διαχρονικά υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα και τώρα, πλέον, που τα μεγάλα οικονομικά ζητήματα έχουν επιλυθεί τα πολιτικά διλήμματα μπαίνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» εξήγησε και τόνισε:

«Η μετατόπιση της ΝΔ προς τα άκρα της δεξιάς ρητορικής, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο μεσαίο χώρο και η επιλογή του ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί κατά πόδας τη ρητορική Μητσοτάκη και της ΝΔ, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το δίλημμα που τίθεται είναι σαφές: Από τη μια ο προοδευτικός πόλος με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τι; Ένα κόμμα με ρητορική Βορίδη -Γεωργιάδη- Σαμαρά».

«Ταύτιση της Φ. Γεννηματά και του Κ. Μητσοτάκη»

Για ταύτιση της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι ομιλίες τους είναι ίδιες σε βαθμό που αναρωτήθηκε αν τις γράφουν και μαζί.

«Καλώ σε ντιμπέιτ τον κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Επιδόθηκε σήμερα επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση η ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι θα δοθεί όσος χρόνος θέλει για να τη συζητήσουν.

Τον κάλεσε μάλιστα και σε ντιμπέιτ, σε οποιοδήποτε κανάλι ακόμα και στον ΣΚΑΪ, όπως είπε «για να σπάσουμε το εμπάργκο, με οποιονδήποτε δημοσιογράφο, ακόμα και με αυτούς που σας γράφουν τα σκονάκια».

«Εσείς έχετε φωνές, εμείς έχουμε επιχειρήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδομεί ολοκληρωτικά τα προσχήματα του κ. Μητσοτάκη»

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. και σημείωσε πως με τη ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρέχονται μερικές πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις που ξεκαθαρίζουν με τον πιο κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το τοπίο.

«Τι διευκρινίζουν λοιπόν οι γείτονες μας στο κείμενο αυτό, που είναι νομικά δεσμευτικό και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία; Πρώτον ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας. Και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Τι έχουμε λοιπόν εδώ κύριε Μητσοτάκη; Την πλήρη και ολοκληρωτική αποδόμηση των προσχημάτων που ανακαλύψατε για να κρυφτείτε από την ιστορική ευθύνη που σας αναλογεί και σε εσάς και στην παράταξή σας».

«Είπε ψέματα ο κ. Κουμουτσάκος- Η Ν.Δ. προσχωρεί στην πιο ακραία μορφή λαϊκισμού και διχασμού»

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ψέματα στη Βουλή, εμφανίζοντας κείμενο της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ αυτοαποκαλούνται «Σλαβομακεδόνες», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως είναι γνωστό ότι αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

«Εσείς τους αποκαλούσατε σε επίσημα έγγραφά σας Σλαβομακεδόνες, όπως και τόσα χρόνια εσείς ήσασταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό υπό τον όρο Μακεδονία. Και τώρα που εμείς προσπαθούμε να λύσουμε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, εσείς αυτό που κάνετε είναι ότι προσχωρείτε στην πιο ακραία, στην πιο άθλια μορφή λαϊκισμού και διχασμού και όλους θα μας κρίνει η ιστορία, αλλά θα μας κρίνει και ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

Για «κολοσσιαίο ατόπημα» του κ. Μητσοτάκη μίλησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «εξισώνει ένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, με υψηλό δημοκρατικό πατριωτικό φρόνημα, με ανδρείκελα της χούντας των συνταγματαρχών», αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Ούτε την ιστορία του κόμματός σας δεν ξέρετε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1980, τον Ιωάννη Ντάβο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επί πέντε χρόνια τον αποστράτευσε 10 Ιανουαρίου του 1980 για να τον ορκίσει υφυπουργό Αμυνας τέσσερις μέρες μετά. Ποιο ήταν το πρόβλημά σας, δηλαδή; Ότι ήταν υφυπουργός;» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας, κρίνεται η συνέπεια και η ηθική στάση του καθενός και της καθεμιάς που έχει την τιμή να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό σε αυτή την αίθουσα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, τα χρόνια της κρίσης, υπέστη σοβαρά πλήγματα. Κυβερνήσεις ζόμπι, πρωθυπουργοί απόντες από την κοινοβουλευτική διαδικασία, νομοθέτηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου περιφρόνηση και απαξίωση των θεσμών», τόνισε και συνέχισε: «Πρακτικές ενός πολιτικού κατεστημένου που δηλητηρίασαν τελικά μια ολόκληρη κοινωνία και τροφοδότησαν την αντιπολιτική και την απαξίωση του κοινοβουλευτισμού. Φοβάμαι ότι αυτές οι πρακτικές είναι ακόμα εδώ και τις εκπροσωπούν αυτοί οι οποίοι τις έφεραν πριν από 8 χρόνια. Κι αυτές οι πρακτικές είναι εδώ:

-Στις κραυγές των χρυσαυγιτών.

-Στα επιχειρήματα χωρίς βάση περί συναλλαγών και υπογείων διαδρομών που αναπαράγεται για βουλευτές.

-Σε αυτούς που ενορχηστρώνουν και εκτελούν μια φασιστική εκστρατεία στοχοποίησης και τρομοκράτησης μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

-Στη στάση όλων αυτών που κάνουν τελικά κουρελού την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη λειτουργία του πολιτεύματος».

«Εγώ, με βάση τις αρχές και τις αξίες της παράταξης που εκπροσωπώ, ήρθα ενώπιον σας ζητώντας καθαρές λύσεις. Όχι κόλπα, όχι ημίμετρα. Ανοιχτά, έντιμα καθαρά, πάνω απ' όλα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές.

«Σας καλώ με το χέρι στην καρδιά να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έδωσε μάχες, μάτωσε, αλλά κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Στην κυβέρνηση που συνεχίζει να δίνει μάχες για να ανατάξει την οικονομία και να ξαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα. Στην κυβέρνηση που δίνει μάχες για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα των πολλών. Όχι στην Ελλάδα των λίγων. Στην Ελλάδα του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού. Όχι στην Ελλάδα του διχασμού, της διαφθοράς, των τζακιών, των πορφυρογέννητων. Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Γιατί αυτή η Ελλάδα μας αξίζει. Και σε πείσμα σας θα την οικοδομήσουμε αυτή την Ελλάδα με τη δύναμη του λαού που παίρνει ξανά τη ζωή και το μέλλον στα χέρια του θα τα καταφέρουμε» είπε ο πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης: «Τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας»



Για «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» και «αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «κόμμα ακορντεόν» τους ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε «κοινοβουλευτικό ελιγμό με τριπλό στόχο: να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία. Να στρωθεί ο δρόμος για την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Και να κρατηθεί στη ζωή το μόρφωμα των ΑΝΕΛ».

Παρατήρησε επίσης ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν ανέβηκαν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. «Δύο είναι στην Κίνα, δύο κάνουν τους Κινέζους», σχολίασε.

«Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό» συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά της επιβάλλει. «Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» συνέχισε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να παραποιήσει τις αναλογίες στις επιτροπές της Βουλής.

Είπε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα είστε ντε φάκτο μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της βουλής». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει», καθώς και ότι έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, επιβαρύνοντας τους πολίτες με φόρους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι όχι μόνο καταστρέφει το παρόν, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον, καθώς και ότι βύθισε τη χώρα. Ανέφερε εξάλλου ότι πολλά κόμματα -και η Ν.Δ.- το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί την συνεργασία βουλευτών, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους ή είχαν αποχωρήσει. «Πήγαν σε κόμμα της αντιπολίτευσης, όμως. Δεν πήγαν για να πάρουν κανένα υπουργείο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και υπουργεία, καθώς και ότι «έπαιξαν» συνειδητά με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους.

Επικριτικός ήταν εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης για την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη:

«Η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του. Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε. Όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων. Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμβουλος του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής».

Περιγράφοντας το διακύβευμα της ψήφου εμπιστοσύνης σημείωσε: «Προχωρώντας προς την ψηφοφορία, όλοι γνωρίζουν πια ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα. Όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία».

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη



Να ορίσει ημερομηνία εκλογών κάλεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 86. Μετά, πάμε σε εθνικές εκλογές», τόνισε μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. 

«Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη», ανέφερε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε πως υποθήκευσε τη  δημόσια περιουσία από τον Λευκό Πύργο έως την Κνωσό. «Πώς να μην χαμογελάει η κ. Μέρκελ μετά;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής. 

«Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιός από το παλιό», είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε πως έδωσε «συγχωροχάρτι στην καραμανλική περίοδο».

Διερωτήθηκε επίσης «τι σχέση μπορεί να έχουν οι δανεικοί πρόθυμοι ακροδεξιοί που σας στηρίζουν με τους αγνούς ανθρώπους της Αριστεράς;». Είπε επιπλέον ότι «εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι σε όποιον προσπαθεί να περιορίσει την έκφραση του δημοκρατικού λόγου».

Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι έλεγε ο συνεταίρος σας το 2015 “θα του μάθω να γράφει και με το δεξί” αλλά εσείς το παρακάνατε, γράφετε μόνο με το δεξί». «Κάθε μέρα που περνά με εσάς πρωθυπουργό χάνονται ευκαιρίες για την χώρα και για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να πάμε παρακάτω, ο κ.Τσίπρας κούρασε δεν τον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός» τόνισε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν είναι λύση η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», καθώς «αγωνιά μόνο για το πότε θα έρθει στην εξουσία».

Μιχαλολιάκος: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»



«Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να δώσει Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος την Τετάρτη.

Ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κατά τη συζήτηση για την πρόταση Ψήφου Εμπιστοσύνης κατήγγειλε την μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να περάσει με ταχείες και αντικοινοβουλευτικές διαδικασίες την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκεται σε καμιά συνεργασία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, «η Χρυσή Αυγή είναι με το Έθνος και τον Λαό για μια Νέα Ελλάδα», ανέφερε.

Ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως ήταν ο πρώτος και ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έφερε στην δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, καταγγέλλοντας την μυστική διπλωματία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Αναρωτήθηκε, γιατί ενοχλεί τους αριστερούς το «Βόρειος Ήπειρος» και δεν τους ενοχλεί το «Βόρειος Μακεδονία».

Ακόμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σημείωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει «το δεύτερο μέρος (Σκόπια) θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018» και ακόμα σήμερα 16 Ιανουαρίου δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, άρα συντρέχει λόγος ακύρωσης της συμφωνίας.

Τέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε «πως δεν υπάρχει κανένα παρακράτος που αντιδρά στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ο ελληνικός λαός που έχει βγει στους δρόμους και αγωνίζεται για την Μακεδονία που είναι ελληνική και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν».

Κουτσούμπας: «Καταψηφίζουμε ξεκάθαρα την κυβέρνηση»



Ξεκάθαρο μήνυμα για την καταψήφιση της κυβέρνησης έστειλε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, επίσης, πως το ΚΚΕ καταψηφίζει ξεκάθαρα την κυβερνηση που φόρτωσε στο λαό ασήκωτα βάρη και συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων με συνεχείς μειώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η κυβέρνηση «καλλιεργεί αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία που υπηρετεί μπορεί να γίνει φιλολαϊκή».

Όπως είπε «καταψηφίζουμε την κυβέρνηση η οποία καλεί σε συστράτευση για να φράξει και καλά τον δρόμο στην άκρα δεξιά, αυτή που με αντιλαϊκή πολιτική βοήθησε την ακροδεξιά».

«Καταψηφίζουμε την κυβερνητική πολιτική που λαμβάνει τον ρόλο σημαιοφόρου στα νατοϊκά σχέδια, την κυβέρνηση που την ώρα που μιλά για την ειρήνη, μετατρέπει την Ελλάδα σε αλυσίδα αμερικανικών βάσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα καταψηφίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία - όπως είπε - «η κυβέρνηση θέλει να αλυσοδέσει τα Βαλκάνια στα δεσμα του ΝΑΤΟ».

«Προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο - άσπρο και περιορίζετε την κοινωνική πολιτική. Μέχρι και πολιτιστικά μνημεία υπογράψατε στο υπερταμείο», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Πάνος Καμμένος: «Λέω όχι στη συμφωνία - Πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος "Μακεδονία" να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος»




Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. Λέω όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι ο όρος «Μακεδονία» να μην περιέχεται σε καμία λύση του ζητήματος με την γειτονική χώρα.

Στη συνέχεια κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, και να προκηρύξει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η διαβεβαίωση την οποία είχαμε τον Ιούνιο και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά ήταν ότι η συμφωνία θα έλθει μετά τις εκλογές. Και τελικά αυτό άλλαξε με τη διαβεβαίωση του Νοεμβρίου ότι η συμφωνία αυτή θα έλθει για συζήτηση και θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με τον πρωθυπουργό μετά τον Μάρτιο» ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «έχουμε δύο φορές αλλαγή της στάσης του κυβερνητικού εταίρου έναντι ημών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε δύο κείμενα με το πρώτο να αφορά άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους της ΝΔ στις 8 Μαΐου 2017 με ερώτηση στον τότε ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, όπου αναφέρεται, ότι «ο ίδιος ως ΥΕΘΑ δεν θα δεχόταν τον όρο "Μακεδονία" και όπου ο κ. Κουμουτσάκος και οι 17 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την ερώτηση "αναγνωρίζουν ιθαγένεια σλαβομακεδονική στους Σλάβους των Σκοπίων».

Στο συγκεκριμένο κείμενο η ΝΔ ερωτούσε τον ΥΠΕΞ Κοτζιά, είπε, «αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και ποιά είναι η επίσημη θέση της χώρας για την ονομασία της πΓΔΜ, εκείνη που αναφέρει το ΥΠΕΞ ή εκείνη που αναφέρει το ΥΕΘΑ».

Το δεύτερο κείμενο αφορά στην απάντηση των ΑΝΕΛ στην από 15 Οκτωβρίου 2015 επιστολή του Ν. Κοτζιά στα κόμματα σχετικά με τις θέσεις τους για το ζήτημα της πΓΔΜ, στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απάντησαν επισημαίνοντας ότι πάγια θέση τους είναι η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992 για μη χρήση του όρου «Μακεδονία», ενώ αν η θέση αυτή πρόκειται να αλλάξει πρέπει να προηγηθεί εκ νέου σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ.

Ο κ. Καμμένος παραθέτοντας στοιχεία για τον συσχετισμό εντός του Κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούνιο, όταν και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η ΝΔ, είπε «ότι κι αν ψήφιζαν οι ΑΝΕΛ η κυβέρνηση θα κέρδιζε», ενώ στάθηκε κυρίως στο ότι αν οι ΑΝΕΛ «έριχναν» την κυβέρνηση, τότε «θα ερχόταν ο Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί σύνθετη ονομασία erga omnes δηλαδή "Βόρεια Μακεδονία"».

Πρόσθεσε ότι αν οι ΑΝΕΛ απέσυραν τότε την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, η χώρα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είχε δοθεί, το ποσοστό της ανεργίας δεν θα είχε μειωθεί, η αύξηση των εξαγωγών δεν θα είχε σημειωθεί, δεν θα υπήρχε καμία πρόνοια για τους ανασφάλιστους και η χώρα δεν θα είχε ανακτήσει την κυριαρχία της.

Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του είπε ότι άλλοι τον ακολουθούν και άλλοι τον εγκαταλείπουν, ενώ εκείνο που ο ίδιος μέμφεται είναι ότι «κάποιοι επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης» τους οποίους και διέγραψε.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό στη βάση μιας έντιμης συμφωνίας να μην παραμείνουν υπουργοί στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ μερικοί εκ των οποίων δεν είναι καν εκλεγμένοι.

Επανερχόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε ότι «μέχρι να έλθει εδώ» έχει «περάσει» από συνταγματικά ανομήματα, καθώς δεν έχει την υπογραφή του Προέδρου της πΓΔΜ, ενώ συνιστά και παραβίαση της θέλησης του γειτονικού λαού, έτσι όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γείτονα και επιπλέον «επιβαρύνεται» και με τις ψήφους κάποιων Αλβανών μειονοτικών με όλα αυτά τα θέματα να περιγράφονται στην αναφορά στον ΟΑΣΕ.

Σημείωσε ακόμα ότι η συμφωνία που η κυβέρνηση θέλει να φέρει εδώ «δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς» και αντί να προχωρήσει με πολιτική παρρησία και τόλμη στην κύρωση της συμφωνίας κατόπιν δημοψηφίσματος επιδιώκει να εγκλωβίσει με την ψήφο εμπιστοσύνης τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία αντεθνική, αντισυνταγματική «γιατί παραβιάστηκε το Σύνταγμα των Σκοπίων και εκβιάστηκε η βούληση της πλειοψηφίας του λαού και του κράτους αυτού», αντιδημοκρατική «γιατί δεν υπήρχε εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή ανάμεσα στα κόμματα και ούτε ρωτήθηκε η γνώμη του ελληνικού λαού» και αντιπροοδευτική «γιατί το 80% του ελληνικού λαού την απορρίπτει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Επειδή αυτή η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά παραπλανητική είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε, και στηρίξαμε με εντιμότητα, καθαρότητα και ευθύνη» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Τέλος ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο Προεδρείο της Βουλής είπε «μην προχωρήσετε σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, κατά παράβαση των άρθρων του συντάγματος γιατί θα έχετε τεράστια ευθύνη».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για όσα θα κάνει»



Θα καταψηφίσω τη συμφωνία μη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης ενώ πρόσθεσε ότι οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, από άλλα κόμματα, αρνούνται να εξηγήσουν τη ψήφο τους.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνοντας λευκή επιταγή για όσα θα κάνει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως η ψήφος των βουλευτών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ είναι ψήφος μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης . «Πρόκειται για ντεμέκ με κουστούμια κι όχι με φουστάνια», συμπλήρωσε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμισε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.

Κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους», επεσήμανε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας διερωτήθηκε αν νοιάζεται κανείς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ΄αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Βασίλης Λεβέντης: «Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί θα ακυρωθεί»

«Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί θα ακυρωθεί» δήλωσε μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τους Μακεδόνες να κάνουν υπομονή.


Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο «το να απειλείται ένας βουλευτής» ωστόσο όπως είπε «τι μπορεί να κάνει η πλειοψηφία, τι μπορεί να κάνει ο πολίτης όταν βλέπει ότι η Βουλή προσπαθεί να κυρώσει μία συμφωνία για την οποία το 70% του λαού είναι αντίθετο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε:« Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στο λαό και τους πείθατε. Το αν επιβάλλετε με το ζόρι στο λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».

Επίσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ούτε καν συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ, όπως είπε, «οι Σκοπιανοί έκαναν και δημοψήφισμα».

Επίσης μιλώντας για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι είναι το μόνο κόμμα που πίστευε και πιστεύει στις μεταρρυθμίσει αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έβριζε την Ευρώπη και τον Αντώνη Σαμαρά που διοργάνωνε Ζάππεια ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν μιλά μόνο για την εθνότητα και τη γλώσσα και όχι για το όνομα της Μακεδονίας. Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος για τον οποίο είπε ότι είναι συνεταίρος στη μειοδοσία.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε ,ακόμα και την τοποθέτηση Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας λέγοντας ότι «δεν είναι σωστό ο δικαστής και ο ένστολος να παίρνει σύνταξη και την ίδια μέρα να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο».

«Μέσα μας ο ναύαρχος Αποστολάκης ήταν έμβλημα του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων τώρα που τον βλέπουμε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι οδηγούν τη χώρα στο δικομματισμό και τελειώνοντας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε:« Κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης της Βουλής. Ο Ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι του λαού».

πηγη: zougla.gr

 

Διαβάστηκε 1503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 23:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/