Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 21:33

Πέρσον vs Μπαϊροβιτς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι δύο Σουηδοί φορ ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού αντίστοιχα και… κουβαλούν παρελθόν από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη χώρα τους.

Ενίσχυση από τη Σουηδία υπήρξε τον Γενάρη για τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, καθώς μεταξύ άλλων στο Ηράκλειο αφίχθηκε ο Ερικ Πέρσον και στο Αγρίνιο ο Αντμίρ Μπαϊροβιτς. Την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ» οι κρητικοί θα υποδεχθούν τα «καναρίνια» και οι δύο συμπατριώτες θα θυμηθούν πολλά, αφού στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» θα συγκρουστούν για 5η φορά στην καριέρα τους.

Μέχρι στιγμής ο φορ των «κυανοκίτρινων» υπερτερεί, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό, καθώς το ρεκόρ του κόντρα στον Πέρσον είναι 2-1-1, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια σημείωσε ένα τέρμα και έδωσε μία ασίστ. Την ίδια στιγμή ο 25χρονος από την πλευρά του σκόραρε μία φορά, στο μοναδικό αγώνα που κέρδισε τον 24χρονο στράικερ.

Η πρώτη τους «μάχη» ήταν εκείνη της 22ης Οκτωβρίου του 2017, όταν η Εστερ του Μπαϊροβιτς παραχώρησε 1-1 στην Φάλκενμπεργκ του Πέρσον, όπου ο μεν πρώτος αγωνίστηκε για 32′, ο δε δεύτερος για 78′, χωρίς όμως να πετύχουν ή να δημιουργήσουν κάποιο γκολ. Μερικούς μήνες μετά (02/04/2017) η Εστερ έκανε διπλό επί της Φάλκενμπεργκ και ο Μπαϊροβιτς έδωσε στις καθυστερήσεις την ασίστ στον Λέβι που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, κόντρα στους γηπεδούχους όπου ο Πέρσον έπαιξε και στα 90′.

Στις 6 Μαΐου του 2018 η Εστερ κέρδισε ξανά και με το ίδιο σκορ (2-0) στο «Falcon Alkoholfri Arena» και ο νυν στράικερ του Παναιτωλικού βρήκε δίχτυα με ένα πανέμορφο σουτ, σε αντίθεση με εκείνον του ΟΦΗ που έμεινε εκ νέου «άσφαιρος», όμως ο Πέρσον πήρε σύντομα την «εκδίκησή» του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μπαϊροβιτς έπαιζε πλέον στη Γκέφλε και στις 15 του μηνός φιλοξένησε την Φάλκενμπεργκ. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού αντικαταστάθηκε τότε στο 69′, όμως εκείνος του ΟΦΗ ήταν εκ των κορυφαίων και μάλιστα σκόραρε στο 58′ της αναμέτρησης.

Ετσι την Κυριακή οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά, ως ξένοι πλέον στην ίδια χώρα και με νέες ομάδες, καθώς πρόσφατα έφτασαν στην Ελλάδα και γύρισαν σελίδα στην καριέρα τους.

Γιώργος Ντυμένος

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 664 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.