Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 11:18

Οι πέντε συνήθειες που μπορούν να μας χαρίσουν πάνω από μια δεκαετία ζωής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν πέντε συνήθειες που μπορούν να αυξήσουν τα χρόνια ζωής μας έως και 14 χρόνια για τις γυναίκες και έως και 12 χρόνια για τους άντρες, σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι πέντε αυτές συνήθειες, όπως υποστηρίζει η μελέτη του Harvard T.H. Chan School of Public Health, είναι:

  1. Η σωστή διατροφή
  2. Η συστηματική γυμναστική
  3. Η διατήρηση ενός υγιούς σώματος
  4. Να μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ
  5. Να μην καπνίζεις

Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία 34 ετών που αφορούσαν 78.865 γυναίκες και τα στοιχεία 27 ετών που αφορούσαν 44.354 άντρες.

Εστίασαν σε πέντε παράγοντες, το κάπνισμα, δείκτης μάζας σώματος, τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική την ημέρα, μικρή κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή ένα ποτήρι κρασί για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες, και μια υγιεινή διατροφή), που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία μας και να κάνουν τη διαφορά.

Για τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και υιοθέτησαν αυτές τις συνήθειες, οι ερευνητές εκτίμησαν πως κέρδισαν 14 ακόμη χρόνια ζωής. Οι άντρες κέρδισαν 12 χρόνια σε σχέση με όσους δεν ακολούθησαν τις πέντε παραπάνω συνήθειες.

http://medicalnews.gr

 

Διαβάστηκε 2141 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.