Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:01 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 20:56

Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ-ΔΕ

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

AKOMH ΠIO ΜΑΖΙΚΑ ΑΥΡΙΟ 14/01 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ–1.30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Οι Παρεμβάσεις ΠΕ-ΔΕ χαιρετίζουν τη μαζική αποφασιστική συμμετοχή χιλιάδων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις δράσεις της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Το νομοσχέδιο για το προσοντολόγιο σχεδιάζεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί τη Δευτέρα 14/01 εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και ενώ αναζητείται εναγωνίως μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει τους αγώνες του πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο μαχητικά μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη δικαίωση των αιτημάτων μας, μέχρι τη νίκη.

Από την Παρασκευή μετά την μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων και την άγρια καταστολή της πορείας από την κυβέρνηση, όλος αυτός ο κόσμος διαμορφώνει ένα συγκλονιστικό τετραήμερο αγώνα. Με τις μαζικές Συνελεύσεις Αγώνα στην κατάληψη της Πρυτανείας, το μοίρασμα ανακοινώσεων, την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις άλλων εργαζόμενων ενάντια στην ελαστική εργασία, σε συναυλία και εκδήλωση στο χώρο της Πρυτανείας.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του υπήρξε η κινητοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, χθες στην ΕΡΤ, με την απαίτηση να απευθύνουν μήνυμα αγώνα προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό μέσα από το δελτίο ειδήσεων. Κατάπτυστη είναι η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ, που ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλά για «εισβολή» και «πλήγμα στη δημόσια πληροφόρηση» τη στιγμή που επιδίδεται σε πλύση εγκεφάλου υπέρ των επιλογών κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΟΟΣΑ.

Το τετραήμερο των κινητοποιήσεων έδειξε πως οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν, ενάντια στα σχέδια της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας των ομοσπονδιών ΔΟΕ (ΔΑΚΕ,  ΔΗΣΥ, ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ)-ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ). Η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, τους αναγκάζει να σύρονται τώρα σε αποφάσεις «για τα μάτια του κόσμου» ενώ κωλυσιεργούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Αρνούνται να δώσουν συγκρότηση στους αγώνες με ΓΣ και ΓΣ Προέδρων. Αρνούνται να δώσουν προοπτική με αγωνιστική κλιμάκωση, μέχρι την απόσυρση του προσοντολογίου και την κατάκτηση μονίμων μαζικών διορισμών για όλους τους αναπληρωτές για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.  Αρνούνται να συμβάλλουν στη διαμόρφωση αγωνιστικού μπλοκ με όλους τους εργαζόμενους.

Προσπαθούν να αξιοποιήσουν στα κρυφά ή στα φανερά οτιδήποτε θα μπορούσε να ανασχέσει τη δυναμική των αγώνων και των αγωνιζόμενων, ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτές τις ημέρες έδειξαν τι σημαίνει πραγματικός αγώνας, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους. ΤΩΡΑ είναι η ώρα της αποφασιστικής κλιμάκωσης για να μπορέσουν να νικήσουν. Καμιά αναμονή, καμιά ανακωχή δεν πρέπει να σηματοδοτήσουν οι πολιτικές εξελίξεις με τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Όποιος αποπειραθεί να τις χρησιμοποιήσει σαν πρόσχημα ανακοπής των αγώνων και της αυριανής απεργίας και συγκέντρωσης, δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και υπονομεύει το άνοιγμα του δρόμου για τη νίκη.   Οι εργαζόμενοι και οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στην πολιτική της , που πλήττει βάρβαρα τα δικαιώματα στη μόρφωση και την εργασία.

Πάρτε τώρα πίσω το προσοντολόγιο λαιμητόμο!

Απαιτούμε τον διορισμό ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία!

Δηλώνουμε ότι δε θα παζαρέψουμε ούτε έναν/μία συνάδελφο/ισσα μας!

Θα δώσουμε τη μάχη για την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που καταστρέφονται κατά χιλιάδες με τα μνημονιακά μέτρα.

Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά! Μόρφωση, δουλειά για όλο τον λαό!

Με πανεκπαιδευτικό συντονισμό, με τις ΕΛΜΕ και τους φοιτητικούς συλλόγους προχωράμε σε ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διάρκειας, μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου-έκτρωμα!

Καλούμε ΤΩΡΑ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να κηρύξουν τουλάχιστον νέα 48ωρη απεργία.

Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων την ερχόμενη εβδομάδα

για την αποφασιστική απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και μόνιμους, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουμε μαζί τη Δευτέρα 14/01 στις 1.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

 

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.