Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:55 μμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 12:04

Ξεκινούν αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν και τα καταστήματα έχουν μπει ήδη στον χορό των προσφορών, αύριο κάνουν πρεμιέρα οι χειμερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να ποντάρουν σε αυτές για να αυξήσουν τον τζίρο τους. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η περίοδος των εκπτώσεων θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Τα καταστήματα θα πρέπει να αναγράφουν σε κάθε προϊόν που πωλείται με έκπτωση την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% του συνόλου των ειδών προς πώληση, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00΄ – 18:00΄ ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Ε.Σ.Α. προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, έχει προτείνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄ το πρωί, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

protothema.gr

 

Διαβάστηκε 381 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.