Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 18:07

Χαρίλαος Τρικούπης – Μιχάλης Πολίτης: »Σημαντική νίκη, προχωράμε Σάββατο με Σάββατο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Χαρίλαος Τρικούπης “έκλεψε” τη νίκη από το Ψυχικό στα τελευταία δευτερόλεπτα με το εύστοχο σουτ του Μιχάλη Πολίτη και πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του ενώ ήταν το δεύτερο “διπλό” για τη φετινή σεζόν.

Μιλώντας στο Basketa.grο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Τρικούπη, αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία, στα στοιχεία που άλλαξαν με τον ερχομό του Ντίνου Καλαμπάκου αλλά και στη μεγάλη ώθηση που παίρνει η ομάδα από τον κόσμο της. 

Είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη και το δεύτερο διπλό για φέτος, τι σημασία έχει για εσάς αυτή η νίκη;

«Σίγουρα είναι μία σημαντική νίκη αλλά εμείς προχωράμε Σάββατο με Σάββατο όπως μας έχει πει και ο κόουτς Καλαμπάκος. Κάθε βδομάδα έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι η τελευταία αγωνιστική και η τελευταία μας ευκαιρία και γι’ αυτό πρέπει να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε για να πετύχουμε».

Έχει ίσως μία έξτρα βαρύτητα η νίκη σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ψυχικού;

«Σίγουρα γιατί το Ψυχικό αποτελεί μία παραδοσιακή δύναμη της Α2 οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Από ‘κει και πέρα ξεκινάμε να κοιτάμε την επόμενη αγωνιστική για να τα δώσουμε όλα».

Τι θα έλεγες ότι άλλαξε στην ομάδα με τον ερχομό του Ντίνου Καλαμπάκου;

«Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας αλλά όχι μόνο. Άλλαξε επίσης και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι».

Στα τελευταία παιχνίδια, μετά τον ερχομό του Καλαμπάκου, βλέπουμε ότι έχει αλλάξει κάπως ο ρόλος σου στην ομάδα με την άποψη ότι πλέον δεν εστιάζεις τόσο στο σκοράρισμα. Θα έλεγες ότι αυτό αποτελεί όντως μία από τις αλλαγές που έχουν γίνει;

«Δεν το βλέπω ακριβώς έτσι, στην ομάδα είναι κι άλλα παιδιά που μπορούν να σκοράρουν όχι μόνο εγώ. Στόχος μας είναι να κερδίζει η ομάδα και τίποτα άλλο. Θα μπορούσες να πεις ότι στο παιχνίδι με το Ψυχικό λειτούργησε το ένστικτο του σκόρερ, απλά ήμουν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή».

Στην παρούσα φάση η ομάδα έχει 5 νίκες. Πιστεύεις είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής ίσως και η αποφυγή των play out;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, μάλλον σε χειρότερη συγκριτικά με άλλες ομάδες. Παλεύουμε κάθε Σάββατο σαν να είναι το τελευταίο Σάββατο. Δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Πιστεύεις ότι η στήριξη του κόσμου είναι ένας παράγοντας που έχει παίξει ρόλο στην επιστροφή της ομάδας στις νίκες;

«Σίγουρα ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο. Μας στηρίζει πάντα ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο παιχνίδι με το Ψυχικό ήταν περισσότεροι από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Η στήριξη του κόσμου είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο».

Είναι πλέον η δεύτερη χρονιά σου στην ομάδα, ποια θα έλεγες ότι είναι τα στοιχεία που σε κράτησαν και φέτος;

«Mε κράτησαν οι καθαρές κουβέντες με τη διοίκηση. Χωρίς τη διοίκηση δε θα μπορούσα να μεγαλώσω μία οικογένεια με δύο παιδιά. Όσο υπάρχει αυτή εγώ είμαι ικανοποιημένος».

Πώς θα έλεγες ότι ήταν η σχέση σου με τον Γιάννη Δημητριάδη και ποια είναι η γνώμη σου για τις πρόσφατες εξελίξεις με τη λήξη της συνεργασίας του με την ομάδα;

«Οι σχέσεις ήταν μια χαρά. Πανηγυρίσαμε μαζί μία άνοδο αλλά μετά υπήρξαν κάποιες συγκυρίες, δεν ήρθαν τα πράγματα ακριβώς όπως τα θέλαμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Σε ομαδικό επίπεδο είναι να σωθεί η ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό σκεφτόμαστε. Έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Σε ατομικό επίπεδο να είμαι υγιής και να χαίρομαι τα παιδιά μου».

aitosports.gr

 

Διαβάστηκε 739 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.