Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 22:00

Πρωτιές για την αποστολή της Δυτικής Ελλάδας σε διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρωτιές η αποστολή της Δυτικής Ελλάδας στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην Αθήνα. 3 ομάδες της Περιφέρειας στην Ολυμπιάδα του Κατάρ (6-8/11/15)

Η Δυτική Ελλάδα συνεχίζει την παράδοση που χτίζει σταδιακά στην εκπαιδευτική ρομποτική. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, τρείς από τις 12 ομάδες της αποστολής συμμετείχαν και διακρίθηκανστον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO HELLAS (www.WROHellas.gr) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.   

Οι 3 ομάδες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία διοργανώνεται φέτος στην Ντόχα του Κατάρ, στις 6-8 Νοεμβρίου είναι:

Το Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, με προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής Ανέστη Βοβό, κατέλαβε επάξια την πρώτη θέση στην κατηγορία “Regular Elementary”. Το ρομποτάκι τους ολοκλήρωσε τη δοκιμασία άψογα με απόλυτη βαθμολογία 100 και χρόνο εκτέλεσης 25 δευτερόλεπτα, με πολύ καλές προοπτικές για την Ολυμπιάδα.

Το 7ο ΕΠΑ.Λ. – 1ο Ε.Κ. Πατρών με προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής Ευάγγελο Τσουραμάνη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία “Open High School” και έχει επίσης την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα.

Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής Όλγα Σταυρουλοπούλου κατέκτησε αντίστοιχα με τις δύο ομάδες του σχολείου, την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία “Open Elementary”.

Να σημειωθεί επίσης ότι το 20ο Γυμνάσιο Πατρών, με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής Ιωάννα Νικήτα, στην κατηγορία “Regular Junior High School”, κατάφερε να ισοβαθμήσει με τις δύο πρώτες ομάδες και απόλυτη βαθμολογία 100, αλλά έχασε την πρόκριση για μερικά δευτερόλεπτα στο χρόνο εκτέλεσης της δοκιμασίας.

Η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., με έδρα την Πάτρα, στάθηκε αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τον Πανελλήνιο διαγωνισμό, στήριξε ευγενικά και ναύλωσε πούλμαν για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και των συνοδών (προπονητών) καθηγητών τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος έχοντας δηλώσει την αισιοδοξία του για την πορεία των ομάδων της Περιφέρειας, με πρότερο Δελτίο Τύπου, εύχεται γεμάτος αισιοδοξία, καλή επιτυχία στους εκπροσώπους μας στην Ολυμπιάδα του Κατάρ σε 1 περίπου μήνα. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά πρωτίστως, τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας, τους μελλοντικούς επιστήμονες της χώρας μας! Είχα δηλώσει ότι η προοπτική αυτή δεν πρέπει να στερηθεί. Την ενθαρρύναμε και συνεχίζουμε να την ενθαρρύνουμε, όπως επίσης πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα αποτελέσματα που θα φέρει η Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα δικαιώσουν μαζί με τα παιδιά και τους αξιέπαινους καθηγητές και καθηγήτριες τους στον αγώνα καινοτομίας που συμμετέχουν μήνες τώρα”.

Φωτοθήκη: Στιγμιότυπα από τη μετακίνηση των ομάδων εκπαιδευτικής ρομποτικής της Δυτικής Ελλάδας στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO Hellas και πλάνα από την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του!

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.716158381817619.1073741829.177435659023230&type=3

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1804 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.