Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:39 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 23:17

«Γκούγκα»: «Ατυχία... δεν σε βλέπω πια...»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες ή αλλιώς «Γκούγκα», ακολουθεί πλέον την... προτροπή του Ζόνας και μέσω του Παναιτωλικού θέλει να ξεδιπλώσει ξανά το ταλέντο του στο γήπεδο   

Στην μπάλα εκτός από το ταλέντο, ορισμένες φορές πρέπει να διαθέτεις και τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα. Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες ή αλλιώς «Γκούγκα» όπως είναι το υποκοριστικό του, βρίσκεται καθ' οδόν για την Ελλάδα και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, σύντομα θα ανακοινωθεί από τον Παναιτωλικό. Ετσι θα του δοθεί στα μέρη μας η ευκαιρία να αποδείξει πως ακολούθησε κατά γράμμα την προτροπή του Ζόνας, ο οποίος του ζήτησε δημόσια τον Νοέμβριο του 2017 να μην το βάλει κάτω. 
Ηταν τότε που το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κυανοκίτρινων» χτύπησε για δεύτερη φορά  και υπήρχε κίνδυνος μία μεγάλη καριέρα να πάει στράφι. Ο «Γκούγκα» αποτελεί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μπενφίκα, όπου και βρέθηκε το 2008 σε ηλικία 11 ετών. Γεννημένος τον Ιούλιο του 1997 στο Βίβα Ρεάλ Σαν Αντόνιο του Αλγκάρβε, άρχισε αμέσως να ξεχωρίζει. Σταδιακά ανέβαινε τις «βαθμίδες» των μικρών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της χώρας του και το 2016 ήταν στέλεχος της Under 19 των Πορτογάλων, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της τότε τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γερμανίας.
Μάλιστα συμμετείχε ενεργά στο τουρνουά, όπου κατέγραψε τρεις συμμετοχές και ένα γκολ. Ολοι έλεγαν πως ο μικρός μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο box to box χαφ, αλλά τότε υπέστη για πρώτη φορά ρήξη χιαστών. Το πάλεψε, γύρισε γερός, αλλά σε ένα παιχνίδι της Β' ομάδας  με την αντίστοιχη της Πόρτο έπαθε υποτροπή και κλήθηκε να μείνει εκ νέου εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
 
Αρχισε την αποθεραπεία του με την πρώτη ομάδα και άπαντες στέκονταν στο πλευρό του. Κυρίως ο Ζόνας, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταλαιπωρηθεί από ανάλογα προβλήματα και έβλεπε τον μικρό να πασχίζει ώστε να επιστρέψει γερός και δυνατός.  Τότε, στα τέλη της χρονιάς οι «αετοί της Λισαβόνας» υποδέχθηκαν τη Βιτόρια Σετούμπαλ και ο νυν 34χρονος φορ ήταν ο μεγάλος της πρωταγωνιστής. Μετά από ένα γκολ που σημείωσε, κατευθύνθηκε στην κάμερα και φώναξε «αυτό είναι για σένα», εννοώντας τον «Γκούγκα». Ο οποίος πλέον είναι καλά και τους τελευταίους μήνες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αλλά είναι βασικός στην Under 23 της  Μπενφίκα, δείχνοντας πως άφησε πίσω του μια για πάντα τα «αγκάθια» του παρελθόντος. 
Λάτρης των τατουάζ και του μποξ,  δεν είναι τυχαίο πως μόλις επανήλθε στα γήπεδα έκανε στη γάμπα του έναν μονομάχο των ρωμαϊκών χρόνων, θέλοντας να αναδείξει πως είναι «μαχητής» και το «γιατί εγώ...;» που ανάρτησε στα social media μετά τον δεύτερο τραυματισμό του και έκανε τον γύρο της Πορτογαλίας, ανήκει για πάντα στο «χθες».
 
Ιδιαίτερα φιλόζωος (έχει σκύλο και γάτα) και κοινωνικός, ο «Γκούγκα» έρχεται στα μέρη μας με προίκα ότι ξέρει... πολύ μπάλα, αλλά στάθηκε άτυχος. Πλέον έχει την ευκαιρία να το αποδείξει στην πράξη, αφού ας μην ξεχνάμε πως δεν τον πήραν τα χρόνια. Το 1997 έχει γεννηθεί, ούτε καν 22. 
Μετά από όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο πως στις 4 Δεκεμβρίου όταν και άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι των «μικρών» με τη Σπόρτινγκ, πανηγύρισε κρύβοντας το πρόσωπό του, σα να έλεγε στην γκαντεμιά πως «δεν σε βλέπω πια». 
 
gazzeta.gr
Διαβάστηκε 734 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.