Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:42 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 11:39

H όπερα «Αντριάνα Λεκούβρερ» στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, live από τη Νέα Υόρκη (Σαβ 12/1/2019 19:55)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«THE MET:LIVE IN HD» ΜΕ THN ΣΠΑΝΙΑ ΟΠΕΡΑ

«ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΛΕΚΟΥΒΡΕΡ»

TOY CILEA

ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2019 ΣΤΙΣ 19:55

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ  στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, ξεκινά τις μεταδόσεις του 2019 με την ζωντανή μετάδοση της σπάνιας όπερας του Francesco Cilea «ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΛΕΚΟΥΒΡΕΡ», το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 19:55, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αντριάνα Λεκουβρέρ, της μεγάλης Γαλλίδας ηθοποιού του 18ου  αιώνα. Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David Mc Vicar, ο οποίος σε αυτή την νέα παραγωγή της Met τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου Μπαρόκ. Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την ανεπανάληπτη μέτζο σοπράνο Anita Rachvelishvili ως πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο. Το μοναδικό δίδυμο Netrebko – Rachvelishvili ξανασμίγει στην σκηνή της Met, μετά την ανεπανάληπτη ερμηνεία τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Aida & Amneris τον Οκτώβριο που μας πέρασε, στην πρεμιέρα του φετινού προγράμματος “The Met: Live in HD”. Το καστ συμπληρώνεται από τον Ambrogio Maestri ως Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα,  και τον Carlo Bosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ ήταν πραγματικό πρόσωπο που έζησε στο Παρίσι στις αρχές του 18ου  αιώνα και στην σύντομη ζωή της αποτέλεσε ξεκάθαρα μια “celebrity” της εποχής της. Στις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε συνέπαιρνε το κοινό σε κάθε εμφάνιση της με

την φυσικότητα και την ειλικρίνεια που διέκριναν τις ερμηνείες της, σε μια εποχή που στα Παριζιάνικα θέατρα επικρατούσαν πιο συντηρητικές πρωταγωνίστριες και ρόλοι. Παράλληλα, η προσωπική της ζωή πυροδοτούσε συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού με μόνιμα ερωτικά και επαγγελματικά σκάνδαλα,με αποκορύφωμα την ερωτική της σχέση με τον ήρωα πολέμου και θρυλικό καρδιοκατακτητή Μωρίς ντε Σαξ.  Μια από τις πιο συζητημένες αντιζηλίες εκείνης της εποχής ήταν η διεκδίκηση του όμορφου στρατιώτη από την Αντριάνα και την πριγκίπισσα της Μπουγιόν, η οποία κατέληξε με ένα πραγματικά θεατρικό τέλος για την Αντριάνα, την δηλητηρίασή της από την αντίζηλό της με ένα μπουκέτο βιολέτες.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra National de Paris.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.

Διάρκεια: (3,5 ώρες με 2 διαλείμματα)

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 15 €

Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το 

( Σάββατο 12-01-2019 από τις 19.00 – 20.00 )

Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2018-19, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία MYTILINAIOS.

Το πρόγραμμα “The Met: Live in HD” υποστηρίζει και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Διαβάστηκε 1141 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 22:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.