Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:46 πμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 18:07

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στο Μεσολόγγι (video-φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στο Μεσολόγγι η Εορτή των Θεοφανείων.

Το πρωί τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής  , από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το λιμάνι της πόλης , όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο δήμαρχος της πόλης κ.Νίκος Καραπάνος ,δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Νίκος Μπαλαμπάνης και οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας ήταν από το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησαν στην συνέχεια την πομπή στο λιμάνι.

Παρά το κρύο της ημέρας κάτοικοι της πόλης ήταν στο λιμάνι να παρακολουθήσουν την τελετή. Όπως επίσης εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των νέων παιδιών της πόλης που αψήφησαν το κρύο και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρι Του.

onairnews.gr

 

Διαβάστηκε 503 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.