Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:09 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 21:39

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου η Χρυσούλα Τασολάμπρου σε προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση στο Φανάρι.  Η κ. Τασολάμπρου έγινε δεκτή από τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου οπου και παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το βιβλίο της με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΧΟΧΡΩΜΑ»  και υπότιτλο: «Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία». Πρόκειται για ένα μουσικό βιβλίο το οποίο περιέχει καταγεγραμμένα Ελληνικά Παραδοσιακά Τραγούδια για πρώτη φορά στην ιστορία των τραγουδιών αυτών σε βυζαντινή σημειογραφία, εμπλουτισμένο με λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία.

Η κ. Τασολάμπρου είναι η πρώτη γυναίκα συγγραφέας με επίσημη συγγραφή στη βυζαντινή μουσική σημειολογία. Για το συγκεκριμένο βιβλίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο λόγος που ασχολήθηκα με αυτή την καταγραφή και μόχθησα για αυτό είναι αφ΄ενός η ενασχόλησή μου ως δασκάλα στην πατρώα μας μουσική και η διδασκαλία των τραγουδιών αυτών αλλά κυρίως αγωνιώ για την ανόθευτη διάδοση και διάσωσή της. Τα συγκεκριμένα τραγούδια ανήκουν στην πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι κτήμα όλων, δεν είναι απλά στίχοι και νότες αλλά έχουν ευρύτερη κοινωνική σημασία. Βρέθηκαν στα χείλη μορφωμένων και αγράμματων, αρχόντων και φτωχών ανθρώπων της υπαίθρου. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που παρά τις αντίξοες συνθήκες περισώσαμε ευλαβικά τα άσματα των πατέρων μας.»

 

Διαβάστηκε 524 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.