Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 18:08

Μετονομασία σε «Νοσοκομείο Αγρινίου Σπύρου & Ελένης Τσικνιά» προτείνει ο πρ. διοικητής Λ. Δημητρογιάννης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ονομασία  «Νοσοκομείο Αγρινίου Σπύρου και Ελένης Τσικνιά» προτείνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Στην επιστολή ,με θέμα «μετονομασία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας», που κοινοποιείται και στις διοικήσεις  του  Νοσοκομείου Αγρινίου και της  6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εκθέτονται  οι λόγοι που -κατά την άποψή του κ.Δημητρογιάννη- επιβάλλουν   το Νοσοκομείο να λάβει το όνομα των δύο ευεργετών του Αγρινίου και της δημόσιας Υγείας της περιοχής.

Η επιστολή αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριοι,
Είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό ότι απαρχής ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η κοινωνική αλληλεγγύη και ιδιαίτερα η δημόσια υγεία και περίθαλψη, στηρίχθηκε κατά πολύ στις προσπάθειες και δωρεές φιλανθρωπικών σωματείων, ιδρυμάτων αλλά και απλών ιδιωτών. Για πολλές δεκαετίες η δημιουργία μονάδων υγείας και η υγειονομική φροντίδα εξαρτιόταν κατά πολύ από τέτοιες προσπάθειες, ενώ το ίδιο
συμβαίνει και στις ημέρες μας. Εξάλλου, πολλές φορές το κενό της πολιτείας καλύπτοταν από αξιόλογους πολίτες που πρόσφεραν απλόχερα στις τοπικές κοινωνίες.
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το ζεύγος Σπύρου και Ελένης Τσικνιά, οι οποίοι υποστήριξαν εμπράκτως το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής του Αγρινίου και όχι μόνο, καθώς:
α) Κατά τη δεκαετία του ΄80 προχώρησαν σε τεράστια δωρεά προκειμένου να κατασκευαστεί το σύγχρονο κτίριο στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου,
β) Παραχώρησαν μεγάλη έκταση πέριξ της πόλης του Αγρινίου προκειμένου να κατασκευαστεί το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου,
γ) Παραχώρησαν την προσωπική τους οικία στο κέντρο του Αγρινίου όπου σήμερα στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2015, ύστερα από το θάνατο της Ελένης Τσικνιά δόθηκαν, μέσω διαθήκης, στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου μεγάλο χρηματικό ποσό, ομόλογα, χρεόγραφα καθώς και ακίνητα, η διαχείριση των οποίων αφέθηκε στην απόλυτη κρίση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Τον Ιούλιο του 2013, η Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισε να ονοματοδοτήσει το αμφιθέατρο του νέου νοσοκομείου Αγρινίου σε ‘ Σπύρου και Ελένης Τσικνιά’ προς τιμήν τους.

Όπως γίνεται κατανοητό, το ζεύγος Τσικνιά έχει ευεργετήσει σε μέγιστο βαθμό όχι μόνο την πόλη του Αγρινίου αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας, για αυτό και η Πολιτεία οφείλει να τιμήσει την προσφορά του, διατηρώντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο στο πέρασμα των χρόνων την μνήμη του, και αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του.

Για τους παραπάνω λόγους, προτείνω την μετονομασία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου σε ‘Νοσοκομείο Αγρινίου Σπύρου και Ελένης Τσικνιά’, εκφράζοντας το τοπικό αίσθημα, και ευελπιστώντας ότι η πρόταση θα τύχει καθολικής αποδοχής εκ μέρους σας.

Με τιμή,
Δημητρογιάννης Λάμπρος
πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα