Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:23 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 18:17

«Χαμόγελο του Παιδιού» για 10 ανήλικα στα Καλύβια Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στήριξη από όλη την περιοχή ακόμη και από τα Γιάννενα 

«Χαμόγελο του Παιδιού» για 10 ανήλικα στα Καλύβια Αγρινίου

Θα φιλοξενηθούν ακόμη 6 παιδιά τις επόμενες ημέρες. Μέσα σε 6 χρόνια λειτουργίας το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου άνοιξε την «αγκαλιά» του σε 30 συνολικά παιδιά από 4 ετών και άνω

Η στέγη ημερήσιας φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου αποτελεί δομή ανοιχτής φροντίδας για παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητά τους, που μπορεί να οφείλονται είτε σε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, είτε σε προβλήματα υγείας των γονέων με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες των παιδιών τους για την ψυχοσωματική τους υγεία και την ψυχοκινητική τους εξέλιξης. Σκοπός της ημερήσιας φροντίδας του «Χαμόγελου» στα Καλύβια Αγρινίου είναι η αποφυγή της απομάκρυνσης των παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον, η παροχή υλιστικής υποστήριξης της οικογένειας με στόχο την ενδυνάμωση της λειτουργικότητάς της, την παραμονή των παιδιών σε υγειές και δομημένο περιβάλλον, κατάλληλο να προφέρει στα παιδιά κίνητρα και ευκαιρίες ανάπτυξης, την κάλυψη βασικών δοτικών αναγκών των παιδιών, την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική ενίσχυση των παιδιών.

mitsou anastasia

Η Κοινωνική Λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου Αναστασία Μήτσου

«Το σπίτι της ημερήσιας φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» λειτουργεί από το 2012. Συνολικά έχουν συμμετάσχει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» 33 παιδιά μετά από αιτήματα είτε από την οικογένεια, είτε από κοινωνικές ή και άλλες υπηρεσίες όπως η Εισαγγελία. Εκτός από αυτά τα παιδιά παρασχέθηκε και σε γονείς υποστήριξη. Τα παιδία υποστήριξης είναι στην εκπαίδευση, στην υγεία, την ψυχαγωγία και την συναισθηματική κατάσταση των παιδιών, αλλά και ενίσχυση του γονεικού ρόλου των παιδιών. Παρέχεται συμβουλευτική στήριξη, παροχή διατροφής στα παιδιά, υποστήριξη της ιατρικής παρακολούθησης της υγείας σε συνεργασία με την οικογένεια, εξατομικευμένη υποστήριξη σε κάθε παιδί και κάθε επίπεδο, υγιεινή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ανάπτυξη κοινωνικών και ατομικών δραστηριοτήτων, υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας και άθλησης, ενίσχυση των κοινωνικών σχέσεων των παιδιών, παραπομπή και διασύνδεση της οικογένειας με φορείς που παρέχουν ειδικευμένες υπηρεσίες» τόνισε στη «Σ» η Κοινωνική Λειτουργός στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στα Καλύβια Αγρινίου Αναστασία Μήτσου.

Σήμερα στο σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού» φιλοξενούνται 10 παιδιά και είναι σε φάση ένταξης ακόμη 6 παιδιά.

«Τις γιορτινές ημέρες φορείς, σύλλογοι, οικογένειες ακόμη και μεμονωμένα άτομα έδειξαν εμπράκτως την ευαισθησία τους προσφέροντας ο καθένας ότι μπορεί! Ωστόσο αυτό δεν παρατηρείται μόνο τις γιορτινές ημέρες, αλλά καθ όλη την διάρκεια του έτους συχνά – πυκνά. Μέχρι στιγμής προσέφεραν την βοήθειά τους πάρα πολλά σχολεία του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, του Βάλτου, ακόμη και των Ιωαννίνων. Παράλληλα, καθ όλη την διάρκεια του έτους υπάρχουν οικογένειες που ζητάνε βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, είτε για εύρεση γιατρών για κάποια χειρουργική επέμβαση του παιδιού τους, είτε για την εύρεση εισιτηρίων» τόνισε η κ. Μήτσου, η οποία συμπλήρωσε: «το «Χαμόγελο» φροντίζει παιδιά μόνο από την περιοχή του Αγρινίου, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να «ενταχθούν» υπό την προστασία τους και παιδιά λ.χ από το Μεσολόγγι ή την Ναύπακτο. Σε παιδία από 4 έως 12 ετών γίνεται η ένταξη στην στέγη μας στα Καλύβια Αγρινίου και η φροντίδα του «Χαμόγελου» κρατάει ανάλογα με την κάθε περίπτωση, αλλά σίγουρα μέχρι και το 15ο έτος της ηλικίας τους. Η πόρτα του «Χαμόγελου» είναι ανοιχτή για όλους του πολίτες συνεχώς».

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 756 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.