Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 19:42

Πρωταθλητής στο Muay thai made in Agrinio

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αντώνης Κραβαρίτης από το Αγρίνιο σάρωσε τα πάντα και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Muay Τhai στη Β’ κατηγορία ανδρών στα -81 κιλά!

Δεν έχουν τέλος οι νίκες για τον Αγρινιώτη αθλητή πολεμικών τεχνών Αντώνη Κραβαρίτη του Κωνσταντίνου, του αθλητικού συλλόγου «Gods’ Camp» του Α.Σ. Θησέας Ίλιον Αττικής.

Στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Muay Τhai που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, στο Ολυμπιακό κέντρο πυγμαχίας Περιστερίου Αττικής, ο Αγρινιώτης αθλητής, ο οποίος φέρει αρκετές διακρίσεις, κατάφερε δίνοντας τρεις συνεχόμενους δύσκολους νικητήριους αγώνες να κατακτήσει την πρώτη θέση, κερδίζοντας στην κατηγορία του, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Muay thai!
«Ο αθλητισμός υπήρχε πάντα στη ζωή μου, από μικρή ηλικία. Όπως συμβαίνει σε όλα τα παιδιά, έτσι και εγώ, δοκίμασα πολλά ατομικά και ομαδικά αθλήματα, μέχρι να βρω αυτό που θα με εκφράσει. Στην εφηβεία μου κατάλαβα, ότι οι πολεμικές τέχνες είναι αυτό που με εξιτάρει, τόσο για τη σωματική όσο για τη πνευματική δύναμη που καλλιεργείται μέσα από αυτές. Δυστυχώς όμως, οι σχολικές μου υποχρεώσεις με ανάγκασαν να παραμελήσω τον αθλητισμό όπως άλλωστε και οι επαγγελματικές μου δεσμεύσεις αργότερα. Και κάπως έτσι πέρασε πολύς καιρός χωρίς να το καταλάβω! Αλλά, μέσα μου πάντα υπήρχε απωθημένη η αγάπη μου για τις πολεμικές τέχνες και κυρίως το γεγονός πως δεν έμαθα πολλά, ότι δε προσπάθησα αρκετά, ότι δεν έφτασα ψηλά» τόνισε στη «Σ» ο Αντώνης Κραβαρίτης, συμπληρώνοντας πως: «το καλοκαίρι του 2016, γνώρισα τυχαία τον Γιώργο, τον δάσκαλο μου. Ο Γιώργος λοιπόν, αναφερόμενος στο Μουάι Τάι, κατάφερε να με πείσει να δοκιμάσω αυτή τη πολεμική τέχνη, την οποία και ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή! Από τότε το Μουάι Τάι έχει γίνει τρόπος ζωής για μένα. Εκπαιδεύομαι και προπονούμαι καθημερινά στο αγωνιστικό και παραδοσιακό κομμάτι αυτής της τέχνης».

kravariths

kravariths2
Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μουάι Τάι το οποίο διοργανώθηκε από την μοναδική αναγνωρισμένη ομοσπονδία Π.Ο.Μ. της I.F.M.A. , στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αθλητικής του καριέρας. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη της αθλητικής του οικογένειας, του αθλητικού συλλόγου Θησέας Ιλίου «GOD’S CAMP», κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Β’ κατηγορία ανδρών στα -81 κιλά. Αλλά δε σταματάει εκεί ο Αντώνης Κραβαρίτης! Συνεχίζει να προπονείται ακόμα πιο σκληρά, γιατί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει άλλους αθλητές στην ανώτερη Α’ κατηγορία πλέον.
Τα μελλοντικά του σχέδια αφορούν περισσότερες διακρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως επίσης έχει δρομολογηθεί και το ταξίδι του στη Ταϋλάνδη. Ένα ταξίδι σταθμός για την αθλητική του καριέρα, καθώς η Ταϋλάνδη αποτελεί γεννήτρια χώρα του Μουάι Τάι και έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να προπονηθεί και να διδαχθεί περαιτέρω πράγματα και τεχνικές πάνω στη πολεμική αυτή τέχνη!
«Ο απώτερος σκοπός μου είναι να μπορέσω να αποκτήσω όσες περισσότερες εμπειρίες και διακρίσεις μπορώ και κάποια στιγμή στο μέλλον, να μεταλαμπαδεύσω τις αθλητικές μου γνώσεις στην επόμενη γενιά αθλητών που θα έρθουν. Θα ήθελα να πω σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητου ηλικίας, ότι ποτέ δεν είναι αργά για τον αθλητισμό! Για μένα το Μουάι Τάι είναι ο γιατρός μου, ο γυμναστής μου και ο ψυχολόγος μου. Μπορεί να γίνει και για σας το ίδιο! Γυμναστείτε μέσω των πολεμικών τεχνών και ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να το δοκιμάσουν! Να είστε σίγουροι πως θα μάθουν τι σημαίνει σεβασμός, ήθος, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα μπορέσουν να «παλεύουν» στη ζωή τους»!

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 596 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.