Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 11:43

29 Δεκεμβρίου 1924 – η άγνωστη μάχη της Καλαβρούζας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μάχη της Καλαβρούζας έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου του 1824 ημέρα Δευτέρα το πρωί , στην θέση Πουρι της Καλαβρούζας.

Έμεινε στην μνήμη καί στην ιστορία , χάριν μιάς επιστολής , του αρχηγού των αρμάτων του Βενέτικου, αντιστράτηγου ΔΗΜΟΥ ΤΣΕΛΙΟΥ πρός τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο ,πού την απέστειλε αυθημερόν από την Καλαβρούζα. Γράφει ανάμεσα στα άλλα , λοιπον ο Δημοτζέλιος :

Αυτη την μάχη λοιπόν, οπτικοποιήσαμε το 2013 ( το τότε Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας) σ ένα 15λεπτο ντοκυμανταίρ , σε συνεργασία και αφήγηση του Σωτήρη Καρέλη και σήμερα 194 χρόνια μετά την μάχη, τήν προσφέρουμε σε όλους τους διαδικτυακούς αναγνώστες και φίλους επισκέπτες του NAFPAKTIANEWS.Στην ταινία η εξαιρετική αφήγηση του Σωτήρη Καρέλη , διανθίστηκε απο σκηνές ταινειών ,ανάλογου περιοχομένου, που έχει προταγωνιστήσει ο δικός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΟΣ.

Ευχαριστώ τα παιδιά του NAFPAKTIANEWS , για την φιλοξενεία και την συμβολή στην προσπάθεια , που κάνουν, ορισμένοι άνθρωποι , αλλά και πολλοί άλλοι, ώστε να ανασύρουμε από την λήθη , γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας.

Του Θανάση Κ.Καλαβρουζιώτη

Αντιπροέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας

Και Αντιπροέδρου της Ο.ΣΥ.Ν. (Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας)

nafpaktianews.gr

 

Διαβάστηκε 1848 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.