Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:33 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 13:01

Τα νέα «φυντάνια» της Super League

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κατηγορία υπάρχουν, πλην «μεγάλων», ορισμένοι νεαροί πρωτοεμφανιζόμενοι που «έκλεψαν» την παράσταση

Στην μπάλα τα πράγματα είναι… δύσκολα και ο κάθε μικρός καλείται να «αρπάξει» την ευκαιρία από τα μαλλιά, όταν και όποτε του δοθεί. Υπάρχουν (και) φέτος ορισμένες περιπτώσεις «πρωτάρηδων» που το έπραξαν και αυτόματα καλούνται να συνεχίσουν στο ίδιο  και φυσικά καλύτερο τέμπο, ώστε να καθιερωθούν στις… ποδοσφαιρικές συνειδήσεις. Πρόκειται για παιδιά που μέχρι φέτος είχαν απειροελάχιστο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πλέον απέκτησαν, σε μεγάλο βαθμό, πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και όλα δείχνουν πως σύντομα θα βρεθούν στο «κάδρο» εντός και εκτός συνόρων. Οπου  βρίσκονται αρκετοί άλλοι περίπου συνομήλικοί τους (π.χ. Ιωαννίδης, Μελιόπουλος, Κωτσόπουλος, Μιχάι, Οκάν, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος και άλλοι), οι οποίοι μας.. συστήθηκαν από πέρσι ή και παλαιότερα και πλέον λογίζονται ως… παλιοί. Ας δούμε τέσσερα από τα νέα «φυντάνια» του Greek football.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΒΑΣ (12/02/2001, Παναιτωλικός) 
Μόλις το καλοκαίρι έγινε επαγγελματίας, αλλά ήδη από τα φιλικά του καλοκαιριού ξεχώριζε με την παρουσία του. Ακόμη πάει σχολείο, αλλά ο νεαρός αμυντικός (μπορεί να παίξει τόσο δεξί μπακ, όσο και ανασταλτικός μέσος) και μετρά ήδη 8 εμφανίσεις στη Super League. Μόλις στην πρώτη του εμφάνιση στα «σαλόνια», έκλεψε τις εντυπώσεις. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΗΣ (19/03/1997, Παναιτωλικός) 
Στις 4 Ιανουαρίου του 2017 είχε κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο, όταν πέρασε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Τότε ήταν «σκάρτα» 20 και πέρασε, εύλογα, απαρατήρητος. Στο Αγρίνιο όμως έλεγαν «να θυμηθείτε τον μικρό» και… δικαιώθηκαν. Πέρσι έκανε το… αγροτικό του στον Νέο Αμφίλοχο της Γ’ Εθνικής και το καλοκαίρι επέστρεψε στον Παναιτωλικό. Πλέον είναι η «κολώνα» των στόπερ τους καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε και συγκαταλέγεται στους βασικούς. Μετρά ήδη 8 εμφανίσεις και 1 γκολ με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ (14/02/1995, Πανιώνιος) 
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός για χρόνια ήταν στις «αλάνες» της Football League, όπου κατά σειρά  έπαιξε σε Γάζωρο, Λαμία, Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Λάρισας. Το καλοκαίρι έκανε το «άλμα» και βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη, όπου  σταδιακά κερδίζει φανέλα βασικού. Ηδη έχει παίξει στα 10 από τα 14 ματς της κατηγορίας, στα 8 ήταν βασικός και μεταξύ άλλων έβγαλε δύο ασίστ. 
ΟΚΑΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ (04/03/2000, Ξάνθη) 
«Απόφοιτος» των ακαδημιών της Ξάνθης, αφού έπαιξε με όλες τις ομάδες των τμημάτων υποδομής της, τον περασμένο Ιανουάριο ντεμπουτάρισε για λίγα λεπτά σε επαγγελματικό επίπεδο σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό. Μετά τον Οκτώβριο όμως, ο νεαρός ακραίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μίλαν Ράσταβατς, ξεκίνησε σε δύο ματς βασικός και σταδιακά αρχίζει να μονιμοποιείται στα πλάνα του Σέρβου κόουτς.
 
gazzeta.gr
Διαβάστηκε 457 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.