Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:28 μμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 14:58

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 διεκδικούν Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία & Βουλγαρία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Την ανακοίνωση της απόφασης, έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγο μετά το τέλος της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας των προαναφερθεισών χωρών, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και του οικοδεσπότη της συνάντησης, προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως δήλωσε ο κ. Βούτσιτς, θα δημιουργηθεί μία 16μελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερα μέλη – εκπρόσωποι από κάθε χώρα, ενώ η υποψηφιότητα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα

«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα που έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας.

«Η ΕΕ οφείλει να δώσει ένα θετικό όραμα, να μιλήσει με αυτοπεποίθηση για τα δυτικά Βαλκάνια» είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ρουμανική προεδρία θα προχωρήσει στη διαδικασία του ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου, και να υπάρχει διαμερισμός της ευθύνης με τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Τσίπρας: Η ΕΕ οφείλει να δώσει ένα θετικό όραμα στους λαούς των Βαλκανίων

Ο πρωθυπουργός είπε, κατά τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας, ότι, όπως προέκυψε από τη συνάντηση η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά σε λίγες μέρες.

«Για άλλη μια φορά υπογραμμίσαμε τη σημασία που έχει η ένταξη της Σερβίας για την περιοχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Η ΕΕ οφείλει να δώσει ένα θετικό όραμα στους λαούς των Βαλκανίων και να μιλήσει με αυτοπεποίθηση για τα δυτικά Βαλκάνια, όχι φοβικά, όχι με ηττοπάθεια.

Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι όλες οι χώρες της Βαλκανικής πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα που δίνουμε σήμερα της συνεργασίας και να βασίσουν το όραμα για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους και στην ανάγκη συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων, και η διασφάλιση του κράτους δικαίου είναι απαράβατα κριτήρια για την ένταξη στην ΕΕ».

«Πιστεύουμε πως προτεραιότητα της ρουμανικής προεδρίας, πρέπει να είναι και η αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, που δυστυχώς η αυστριακή προεδρία δεν προχώρησε ούτε κατά ένα βήμα. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε για πολύ στην ΕΕ να αντιμετωπίζουμε αλλά καρτ αρχές και αξίες όπως η αρχή της αλληλεγγύης. Οι χώρες πρώτης υποδοχής θα πρέπει να μοιράζονται τα βάρη με τις άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας.

thetoc.gr

 

Διαβάστηκε 476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.