Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 14:48

Δράσεις αγάπης και αλληλεγγύης απο μαθητές στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με τις  Κοινωνικές Δομές: Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Δομές Αστέγων, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Ιατρείο, Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων και Ακτίνα Εθελοντισμού, πραγματοποίησαν στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι)  δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υποστηρίζονται καθημερινά.

Οι πολίτες, μέσω των προσφορών τους, μετέφεραν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης σε ολόκληρη την πόλη ενόψει και των επικείμενων γιορτινών ημερών, με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου να αφήνει το δικό του μήνυμα στον «Τοίχο της Αγάπης».

Ως συνέχεια της παραπάνω δράσης, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι της «Δομής Παροχής Βασικών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Αγρινίου και η παιδαγωγός της βιβλιοθήκης κα Ειρήνη Χαντζή μετέφεραν βιωματικά, στους  μαθητές της  ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, διαβάζοντας το βιβλίο «Το Δέντρο που Έδινε» του Σιλβερστάϊν Σέλ.

Οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους «Δέντρα Προσφοράς»  τα οποία  χάρισαν στις Δομές Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 371 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.