Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:14

«Πάτησαν γκάζι» για τον δρόµο καρµανιόλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευρεία σύσκεψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κινητοποίηση από την Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου για τον δρόµο καρµανιόλα

20-12-182Πραγµατοποιήθηκε χθες η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, αλλά και η µηχανοκίνητη κινητοποίηση της Λέσχης Μοτοσικλέτας Αγρινίου, όπως είχε αποκαλύψει µε ρεπορτάζ της η «Σ» στο φύλλο της Τετάρτης 5 Δεκεµβρίου µε τίτλο: «Αντιρρίου – Ιωαννµίνων: Ο Εισαγγελέας Αγρινίου συγκάλεσε σύσκεψη για την καρµανιόλα» και στις 30 Νοεµβρίου σε σχετικό ρεπορτάζ µε τίτλο: «Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου: Νέα κινητοποίηση για την σκοτώστρα»

Στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος και συµµετείχαν εµπλεκόµενοι φορείς και αρχές της περιοχής έχουν κληθεί να καταθέσουν – σε πρώτη φάση – την άποψή τους για το θέµα.  Συγκεκριµένα συµµετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδοµών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Δήµαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Γενικός Γραµµατέας του Δήµου Αγρινίου Δηµήτρης Τζιώλης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης εκπροσωπώντας κατοίκους και επαγγελµατίες της περιοχής «Στρογγυλέικα», ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήµου Αγρινίου Δηµήτρης Τραπεζιώτης, ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ. Νταλαπέρας και εκπρόσωποι επαγγελµατιών και κατοίκων της περιοχής.

Ο καθείς κατέθεσε την άποψή του και ο Εισαγγελέας κ. Πέτρος δεσµεύτηκε πως θα διερευνήσει όλες τις απόψεις και λόγω της σοβαρότητας του ζητήµατος θα ελέγξει όλο το έργο από την αρχική µελέτη µέχρι και σήµερα ώστε να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες. Παράλληλα ο κ. Εισαγγελέας έδωσε συµβουλές στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήµου Αγρινίου για την εύρεση άµεσης προσωρινής λύσης. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαναστασίου κατέθεσε έγγραφα που έχει αποστείλει προς τις αρµόδιες υπηρεσίες ζητώντας παρεµβάσεις, ο κ. Λύτρας τόνισε πως η Περιφέρεια είναι στην διάθεση των κατοίκων και των επαγγελµατιών, παρότι δεν φέρει ευθύνη, όπως δήλωσε, καθώς αυτό είναι το καθήκον της, εξάλλου όπως είπε δεν είναι τυχαίο ότι ζητήθηκε από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας η εκπόνηση µελέτης µετά από παρέµβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, µε σκοπό να υπάρξει ολοκληρωµένο σχέδιο παρεµβάσεων για την λύση του προβλήµατος. Οι κάτοικοι και οι επαγγελµατίες της περιοχής από την πλευρά τους ζήτησαν γρήγορη λύση στο υπάρχων πρόβληµα ώστε να µην θρηνήσουµε άλλα θύµατα, ακόµη και αν χρειαστεί η επανεξέταση της αρχικής µελέτης.

lesxh13Η ΛΕσχη ΜΟτοσικλέτας Αγρινίου (ΛΕ.ΜΟΤ.Α.) δείχνοντας έµπρακτα την ευαισθησία της απέναντι στα προβλήµατα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης διοργάνωσε την χθεσινή νέα µηχανοκίνητη συγκέντρωση διαµαρτυρίας, τρίτη κατά σειρά στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Στο σηµείο  βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας, ο Δήµαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ  Γιώργος Λεχουρίτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήµου Αγρινίου Δηµήτρης Τραπεζιώτης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρµάκης, δηµοτικοί σύµβουλοι (Νίκος Καζατζής και Στέλιος Μερµίγκης), κάτοικοι και επαγγελµατίες της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλέτας Αγρινίου Βαγγέλης Τσάµης  τόνισε πως άµεσα πρέπει να γίνουν παρεµβάσεις ώστε να σταµατήσουν τα θανατηφόρα και τα τροχαία, καθως στν δόµο αυτό έχουν χαθεί ήδη επτά ζωές.

eisaggeleas-dromos-karmaniola (3)

eisaggeleas-dromos-karmaniola (4)

eisaggeleas-dromos-karmaniola (5)

eisaggeleas-dromos-karmaniola (6)

eisaggeleas-dromos-karmaniola (1)

eisaggeleas-dromos-karmaniola (2)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1692 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 12:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.