Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 19:44

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 103 - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 103ο τεύχος του περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2018) με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως πάντα. Παρουσιάζουμε μερικά στο παρών άρθρο:

Editorial

Ημέρες εορτών.

Ένας λόγος παραπάνω για να αισθανθούμε και πάλι άνθρωποι.

Ας προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε σε κάθε τι που ανακουφίζει και δίνει ελπίδα.

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε πράγματα που κάθε μέρα μας κάνουν και πιο απαισιόδοξους.
Έχει έρθει η ώρα που πρέπει να ανασύρουμε αξίες και δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε ότι τις έχουμε.

Δυνάμεις ανθρωπιάς.

Αξίζει να αναρωτηθούμε, τι κάνουμε, ή καλύτερα τι δεν κάνουμε, για να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδες ή και άτομα που είναι δίπλα μας και που χρειάζονται τη βοήθειά μας, όχι μόνο για τις ημέρες των εορτών.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μας έχει καταβάλει όλους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε κρίση αξιών.
Να είστε καλά και Καλές Γιορτές.

Να είστε καλά,
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

 

ΟΙΚΟθέμα| Με την αξία του χειροποίητου

Κάθε χρόνο, κατά τις γιορτές, παράγουμε εκατομμύρια κιλά επιπλέον απορριμμάτων από τις συσκευασίες των φαγητών, των ποτών και των δώρων, από τις ευχετήριες κάρτες και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Από τα απορρίμματα των γιορτών που παράγονται σε όλο τον κόσμο, μόνο το 12% θα ανακυκλωθεί. Από τα εκατομμύρια των χριστουγεννιάτικων δέντρων που θα στολιστούν, μόνο το 20% θα ανακυκλωθεί.

ΟΙΚΟδράσεις| Η διάσκεψη για το κλίμα...

Ηγέτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Κατοβίτσε της Πολωνίας προκειμένου να συμμετάσχουν στη διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ και να βρουν τρόπους για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

ΟΙΚΟθέμα| Χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

Η καρδιά του Ελληνικού χειμώνα χτυπά δυνατά στα ύψη των κατάλευκων, χιονισμένων βουνοκορφών, εκεί όπου η ένταση και η αδρεναλίνη των οπαδών του σκι, αλλά και των επισκεπτών που αγαπούν το χιόνι, απογειώνουν την έννοια της περιπέτειας. Για τους λάτρεις του χιονιού αντιπροσωπεύει την ιδανική απόδραση σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η απόλυτη ηρεμία του λευκού, εκεί όπου ο παγωμένος αέρας του βουνού έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρώπινη φύση.

ΟΙΚΟδράσεις| 10ο Φεστιβάλ μελιού και προιόντων μέλισσας

Το εξαιρετικής ποιότητας μέλι και τα προϊόντα μέλισσας της Δυτικής Ελλάδας γεύτηκαν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.

ΟΙΚΟπροορισμοί| Ανω Χώρα Ναυπακτίας: Φορα τα... γιορτινά της!

Από τους πιο αυθεντικούς και «γενναιόδωρους» τόπους της Ελλάδας, η ορεινή Ναυπακτία, με την Άνω Χώρα να είναι από τους πιο όμορφους προορισμούς, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά των Βαρδουσίων και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτά είναι μερικά απο τα θέματα που παρουσιάζονται στο τεύχος αυτό. Μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

 

Διαβάστηκε 941 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 20:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.