Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 18:43

Όλα ωραία στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» στις 15 Δεκεμβρίου 2018 σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της πόλης του Αγρινίου.

Ο σύλλογος με αυτό τον τρόπο ρίχνει αυλαία στο έτος 2018 και στα 40 χρόνια ζωής, παρουσίας και δράσης του στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας.

Την βραδιά άνοιξε με την εξαιρετική της εμφάνιση ένα παιδί του συλλόγου, η Παναγιώτα Αντώνογλου από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στα μονοπάτια της μουσικής ποντιακής παράδοσης.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματά τα οποία απέδειξαν ότι ο χορός δεν είναι απλά ένα μέσο διασκέδασης, αλλά είναι τρόπος έκφρασης και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας των Ποντίων, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα την ιστορία της αλησμόνητης πατρίδας τους.

Την βραδιά πλαισίωσαν καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες, με την Πέλα Νικολαίδου στο τραγούδι, τον Κώστα Τυρεκίδη στην λύρα, τον Δημήτρη Τεπερικίδη στα πλήκτρα και τον Γιώργο Παντελίδη στα κρουστά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του συλλόγου Δημοσθένης Σιδηρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Μελιάδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1919-2019).

Ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποτέλεσε η παρουσία  του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας,του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας και του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Αγρινίου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς, τους δωροθέτες της χοροεσπερίδας και φυσικά τα μέλη και φίλους, πιστούς υποστηρικτές μας που δεν λείπουν από κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου» καταλήγει η ανακοίνωση.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 533 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.