Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:44 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 17:59

«Να είστε ενεργοί πολίτες» παρότρυνε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, τους μαθητές της έκτης τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H επέκταση του προαστιακού σε συνδυασμό με τα σιδηροδρομικά έργα της περιοχής, η κοινωνική μέριμνα, οι αθλητικές υποδομές, αλλά και ο θεσμικός ρόλος του Περιφερειάρχη ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που έθιξαν οι μαθητές της έκτης τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, οι οποίοι σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποίησαν το δικό τους Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Το σύγχρονο τρένο εκτιμάται ότι θα φτάσει στην Πάτρα το 2023, οπότε έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί τα σιδηροδρομικά έργα.  Προηγείται, όμως,  η γραμμή του προαστιακού από το Ρίο έως την Κάτω Αχαΐα, μια επέκταση για την οποία είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υλοποιηθεί σύντομα, με στόχο μέσα στην Άνοιξη να εκτελούνται δρομολόγια στο σύνολο της γραμμής» απάντησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική μερίμνα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως και για τις δομές φιλοξενίας αστέγων που λειτουργούν, με την αρωγή της Εκκλησίας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει η Πάτρα το 2019. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει την τύχη να φιλοξενεί το 2019 ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Για την άρτια διοργάνωση των Αγώνων έχουν προγραμματιστεί και θα κατασκευαστούν σημαντικές υποδομές» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας  έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα αθλήματα που περιλαμβάνονται στη διοργάνωση, αλλά και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών που δρομολογούνται.

Για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη σύνθεσή του Σώματος και τους κανόνες διεξαγωγής των συνεδριάσεων μίλησε στους μαθητές ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ ο Περιφερειάρχης έλυσε τις απορίες των μαθητών σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην άσκηση των καθηκόντων του. «Με επιμονή και υπομονή οι δυσκολίες ξεπερνιούνται. Είναι μεγαλύτερη αξία να συμμετέχουμε στα κοινά, να συνεργαζόμαστε κι αυτό το βρίσκουμε σε όλες τις μορφές μπροστά μας. Να είστε ενεργοί πολίτες» τους παρότρυνε.

Επίσης, ερωτηθείς από τους μαθητές για τις μεγάλες προκλήσεις και τους στόχους το 2019, ο κ. Κατσιφάρας  περιέγραψε τη νέα μεγάλη επένδυση που θα ξεκινήσει σύντομα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, καθιστώντας επισκέψιμη την περιοχή των Καλαβρύτων όλο το χρόνο με εναλλακτικές δράσεις τουρισμού κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα που «σχεδιάζονται και αποτελούν πρόκληση για Περιφέρεια». Στην κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου σε συνδυασμό με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, τη διαμόρφωση Πολιτιστικού Πάρκου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, καθώς και τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού γύρω από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας.

Νωρίτερα, οι μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών έψαλαν στον κ. Κατσιφάρα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου παραβρέθηκε και ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Τους μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών συνόδευαν ο Διευθυντής Ηλίας Λαμπρόπουλος, οι εκπαιδευτικοί Σοφία Ηλιάδη, Εύη Βέρρα και  Γιώτα Σωτηροπούλου.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της Κύπρου από τους Μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών,

 

Διαβάστηκε 413 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 18:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.