Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 02:31

Νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πορεία της οργάνωσης και η θέση των εργαζομένων σ’ αυτή ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία ανήκε στη διοίκηση του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με τον πρόεδρο κ. Θωμά Κουτσουπιά, ενώπιον του συνόλου των εργαζομένων, να γυρίζει τη σελίδα στο πολύχρονο βιβλίο του Συνεταιρισμού, για να ξεκινήσει ένα νέο, ακόμη πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο.

Ο κ. Κουτσουπιάς απευθύνθηκε στους εργαζομένους πρώτα και κύρια για να τους συγχαρεί και να τους ευχαριστήσει για την υπεύθυνη στάση που κράτησαν σε περιόδους που οι ισχυροί κλυδωνισμοί της οικονομίας της χώρας δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσουν και την Ένωση:

«Τα χρόνια που προηγήθηκαν ήταν δύσκολα. Με τη δική σας συναίνεση, όμως, επιλέξαμε αντί των μαζικών απολύσεων και του περιορισμού του εύρους των δραστηριοτήτων μας, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την οργάνωσή μας. Και με τη δική σας συγκατάθεση μπορέσαμε και κάναμε νέες επενδύσεις, δημιουργήσαμε ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας, εργαστήκαμε όλοι μαζί και καταφέραμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι, αλλά να πάμε μπροστά. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πλέον στρατηγικές που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιρισμού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και το δικό σας εργασιακό μέλλον. Σήμερα, έχοντας αφήσει πίσω μας καταστάσεις που μας στεναχωρούσαν, κάνουμε μια νέα αρχή. Και σ’ αυτό το ξεκίνημα ο εργαζόμενος στην Ένωση Αγρινίου, αυτός που σέβεται την οργάνωση και την προσπάθειά μας, θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Και γνωρίζετε όλοι καλά ότι η οργάνωση, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει, θα βρει τον τρόπο να ανταποδώσει την υποστήριξή σας».

Με την τελευταία αυτή φράση, που αναλυτικότερα επεξήγησε στη συνέχεια, ο κ. Κουτσουπιάς έθεσε ουσιαστικά το πλαίσιο των σχέσεων ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζομένους, θέτοντας ως παρονομαστή την αμοιβαία κατανόηση και την αρχή της ανταποδοτικότητας, για όσους πραγματικά αντιλαμβάνονται τη θέση τους στο Συνεταιρισμό ως πεδίο δημιουργίας και όχι ως απλή απασχόληση.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου τόνισε πως πράγματι στο Συνεταιρισμό υπάρχει εργασιακή ασφάλεια, πλέον και ημερολογιακή  κανονικότητα στις υποχρεώσεις της οργάνωσης προς τους εργαζομένους, η σχέση, όμως, δεν μπορεί παρά να είναι αμφίδρομη. Επεσήμανε ακόμη ότι όλοι και όλα αξιολογούνται στην Ένωση Αγρινίου, η οποία και έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, εφαρμόζοντας πολιτικές που φέρνουν ευημερία στο Συνεταιρισμό, αλλά και ανάπτυξη στον τόπο. Στόχοι η επίτευξη των οποίων είναι ευθύνη και των εργαζομένων, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Αυτούς τους στόχους παρουσίασε διεξοδικά, παραθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία και οικονομοτεχνικά μεγέθη.

Τέλος, ο κ. Κουτσουπιάς, αφού ευχήθηκε σε όλους «καλές γιορτές», είπε ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και στο μέλλον, ενώ ανακοίνωσε και έτερες πρωτοβουλίες σύσφιξης των σχέσεων τόσο ανάμεσα στη διοίκηση και το προσωπικό όσο και μεταξύ των ίδιων των εργαζομένων, καθώς ο ίδιος ο αριθμός τους, οι πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και η εξακτίνωση των υπηρεσιών, για την καλύτερη υποστήριξη των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, συμβάλλει στην δύσκολη επικοινωνία μεταξύ τους. Επανέλαβε δε ότι η διοίκηση του Συνεταιρισμού ήταν, είναι και πάντα θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του εργαζομένου που ενδεχομένως βρεθεί σε κάποια δύσκολη κατάσταση.

 

Διαβάστηκε 775 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.