Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:09 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 16:47

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι, όπως είπαν, από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη στο υπουργείο. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα. 

«Τη Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας. «Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».
Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε και στην πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα που είναι η «μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι», η οποία θα γίνει «είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω των εφοδίων ή μέσω της ενέργειας».

Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουν όλες οι πλευρές είναι «να μη δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς. Ξέρουμε ότι μετά από το 2010, όταν και η χώρα μπήκε στα μνημόνια, όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι οι εργαζόμενοι, υπέστησαν μεγάλη πίεση. Δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα μας σαν πολιτεία».
Υπογράμμισε ότι από την πλευρά της πολιτείας γίνονται όλες οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής που έχουμε» και πρόσθεσε: «Όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται, αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, τόσο και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να στηρίξει είναι περισσότερες. Αυτό το είδαμε, ήδη, φέτος που καταφέραμε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία, όσο και τους ροδακινοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς, αλλά και ειδικές άλλες περιπτώσεις, και προχωράμε, ήδη, στη στήριξη και νέων καλλιεργειών και νέων προϊόντων, που έχουν ανάγκη μέσα στην καινούργια χρονιά».

tvstar.gr

 

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.