Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 12:55

Αγρίνιο: «‘Αι Βασίληδες» χάρισαν χαμόγελα σε δεκάδες παιδιά στην πλατεία Δημοκρατίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Όλοι προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την γέννηση του θείου βρέφους και να νιώσουμε τη ζεστασιά, την αγάπη και το μήνυμα που εκπέμπει το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Αυτή τη ζεστασιά και την αγάπη μαζί με ένα χαμόγελο, προσέφεραν σήμερα το πρωί, και οι Πρόσκοποι στα παιδιά της πόλης του Αγρινίου. Όχι απρόσωπη ελεημοσύνη, ούτε ψυχρή δωρεά, αλλά αξιοπρεπή παρουσία με ανιδιοτελή προσφορά με κοινωνική ευαισθησία, και προπάντων με αγάπη για το παιδί.  Άλλωστε, αυτό κάνουν συνεχώς οι Πρόσκοποι εδώ και εκατόν οκτώ (108) χρόνια. Προσφορά στο παιδί και την ελληνική κοινωνία!

Έτσι για μία ακόμη χρονιά πήραν την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν την Δράση: «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του!», που μοναδικό στόχο είχε την προσφορά στα παιδιά. Κατά την περσινή Δράση πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 180 ευχές παιδιών από Φορείς, Συλλόγους, επαγγελματίες αλλά και από απλούς συμπολίτες κάνοντας πράξη την φράση «…προτιμούμε το χαμόγελο από το δάκρυ ενός παιδιού».

Η Δράση Προσφοράς αυτή έχει ως βάση ένα απλό γράμμα που θα γράψουν τα παιδιά από τις ενορίες της πόλης του Αγρινίου και στο οποίο θα εκφράζουν την επιθυμία ή την ανάγκη τους προς τον… «Άγιο Βασίλη». Με την βοήθεια των Ιερέων κάθε ενορίας, τα γράμματα αυτά αξιολογήθηκαν και, με αυστηρό όρο την ανωνυμία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, αναρτήθηκαν στο «Δέντρο των Ευχών» που επιμελήθηκαν οι Πρόσκοποι του Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Η δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αγρινίου για τις Γιορτές των Χριστουγέννων.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1001 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 13:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.