Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:24 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 18:15

Οι αλλαγές του «αύριο» στο σήμερα από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «ανάγλυφο» του μελλοντικού εργασιακού περιβάλλοντος και οι μεταβολές σε κοινωνία, εκπαίδευση και εργασία σε συνάρτηση με την ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες σε πρώτο πλάνο στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ρομποτική, τις νέες τεχνολογίες και τις αλλαγές που φέρουν στους κλάδους της εκπαίδευσης και της εργασίας, αλλά και την κοινωνία.

Η εκδήλωση αυτή ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς δράσεων, που πραγματοποίησε το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Μakerlab, στο πλαίσιο των οποίων μαθητές από σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκαν το ΤΕΕ και απέκτησαν επαφή με τις νέες τεχνολογίες και την ρομποτική.

«Ζούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, συνεπώς, η κοινωνία και η πολιτεία πρέπει να προετοιμαστεί, όπως και οι επιστημονικοί φορείς που μπορεί να αποτελέσουν τον πυρήνα μια προσπάθειας. Σκοπός μας είναι μέσα από την εκδήλωση να ενημερωθούμε για την βιομηχανική αυτή επανάσταση και δούμε ποιες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν στα εργασιακά, καθώς θα καταργηθούν επαγγέλματα, κάτι που έγινε στις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις που συνέβησαν. Ωστόσο, δημιουργήθηκαν νέα επαγγέλματα περισσότερο ασφαλή και αξιόπιστα. Οι δεξιότητες παίζουν σημαντικό ρόλο, πολύ μεγαλύτερο απ ότι παίζει το κεφάλαιο. Σήμερα στην Ευρώπη ζητείται 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν ψηφιακές δεξιότητες, ενώ το 1/3 των εργαζομένων δεν διαθέτει καμία τέτοια δεξιότητα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Λίνος Μπλέτσας.    

ekdilosi-tee (4)

ekdilosi-tee (5)

ekdilosi-tee (6)

ekdilosi-tee (7)

ekdilosi-tee (1)

ekdilosi-tee (2)

ekdilosi-tee (3)

sinidisi.gr

 

agr

Διαβάστηκε 693 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.