Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 18:30

Χρυσή ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον Κύριο ΚΟΥΡΟYΜΠΛΗ Υπουργό Εσωτερικών η Αιτωλ/νία έχει τη χρυσή ευκαιρία να κάνει άλμα προς την ανάπτυξη.

Η παραγκωνισμένη περιοχή της κεντροδυτικής Ελλάδας μπορεί και πρέπει να γίνει έδρα περιφέρειας. Κατ αρχήν ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον Υπουργό. Γνωρίζουν οι πάντες ότι στην έκταση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας χωρούν 4-5 Νομοί σαν τους Νομούς Ζακύνθου, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Άρτας κλπ Είναι αφύσικο έως και ανήθικο η ως άνω περιοχή να είναι υπαγόμενη στην Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένη στην υπανάπτυξη. Κύριε Υπουργέ αποφασίστε, τολμήστε και δημιουργήστε 1ο Νομό Ναυπάκτου, 2ο Νομό Μεσολογγίου και 3ο Νομό Αγρινίου. Στο Νομό Ναυπάκτου να υπαχθεί και η Δωρίδα αφού το επιθυμεί. Να ερωτηθεί το Θέρμο που θέλει να υπαχθεί στη Ναύπακτο ή στο Αγρίνιο. Να ερωτηθούν ο Αστακός και η Βόνιτσα που θέλουν να υπαχθούν Αγρίνιο ή Μεσολόγγι. Να αποφασίσετε ποιά από τις πόλεις Αγρίνιο ή Μεσολόγγι θα είναι έδρα Περιφέρειας. [Ας ελπίσουμε να μη σκοντάψουμε σε αυτό]. Στο Νομό Αγρινίου αφού ερωτηθεί να υπαχθεί και ο Δήμος Αγράφων αφού η περιοχή του είναι ενδοχώρα του Αγρινίου.

Το Αγρίνιο είναι η μεγαλούπολη που δεσπόζει ως φυσικό και εμπορικό κέντρο της κεντροδυτικής Ελλάδας και οι κάτοικοι των Αγράφων κατεβαίνουν συχνά στο Αγρίνιο για τις ανάγκες τους ακόμα και για να ταξιδέψουν προς Αθήνα. Στην περιφέρεια κεντροδυτικής Ελλάδας να υπαχθεί και ο Νομός Λευκάδας καθ’ όσον το νησί είναι προέκταση της Αιτωλοακαρνανίας με το ίδιο σκεπτικό που η Εύβοια υπάγεται στη Λαμία.

Μπορεί ακόμα να γίνει και το εξής: να δεχθεί και η Άρτα να υπαχθεί στην περιφέρεια Κ/Δ Ελλάδας με αντάλλαγμα να υπαχθεί το Μενίδι στο Δήμο Άρτας. Θα μου πείτε τι θα γίνει η Πάτρα χωρίς Αιτωλ/νία και τα Γιάννενα χωρίς Άρτα. Ας πάρει η Πάτρα Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, τα δε Γιάννενα ας πάρουν Κέρκυρα οπότε οι περιφέρειες θα παραμείνουν 13. Πάντως η Αιτωλ/νία με ή χωρίς τη Δωρίδα, με ή χωρίς τα Άγραφα, με ή χωρίς τη Λευκάδα και την Ιθάκη, με ή χωρίς την Άρτα, από μόνη της μπορεί και πρέπει, αφού πληροί τα κριτήρια να γίνουν 3 Νομοί και αυτοτελής Περιφέρεια Κ/Δ Ελλάδας. Να σας πω και τούτο. Aυτά τα έρμα τα κονδύλια τι τα αφήνουμε αφού μπορούμε με 100 % χρηματοδότηση να γίνει η σήραγγα Προυσός – Λαμπίρι και να υπαχθεί όλος ο Νομός Ευρυτανίας στην Κ/Δ Ελλάδα όταν η απόσταση του Καρπενησίου με το Αγρίνιο θα έχει μειωθεί σημαντικά. Γιατί το Αγρίνιο δεν διεκδικεί αντίστοιχη και καλύτερη σήραγγα εκείνης του Τυμφρηστού προς Λαμία; [ Μη μας διαφεύγει ότι μέχρι το 1949 η Ευρυτανία ήταν επαρχία της Αιτωλ/νίας]. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να ερωτώνται κατά τη γνώμη μου οι κάτοικοι της κάθε περιοχής προφανώς με τοπικά δημοψηφίσματα.

Κύριε Υπουργέ οι μεγάλοι άνδρες διακρίνονται από τις μεγάλες και τολμηρές αποφάσεις τους. Πρέπει επί τέλους και έτυχε σε σας να προσπαθήσετε και είναι βέβαιο ότι θα το κατορθώσετε να το εφαρμόσετε ως αναγκαία διαρθρωτική παρέμβαση που θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της Κ/Δ Ελλάδας. Νομίζω η πρότασή μου είναι δίκαιη και συμβατή με τη συνείδησή σας. Τολμήστε και η ιστορία θα σας αναδείξει ως τον μέγα πολιτικό και πατριώτη της Στερεοδυτικής Ελλάδας. Τέλος παρακαλούνται οι Δήμοι, τα επιμελητήρια, οι σύλλογοι κλπ φορείς αλλά και κάθε Αιτωλοακαρνάνανιας να στηρίξει σθεναρά την πρότασή μου και να απαιτήσουν υλοποίηση. Τίποτε δεν κατακτάται χωρίς αγώνα, «τα αγαθά κόποις κτώνται» και «τοις τολμώσι η τύχη ξύμφορος».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 3606 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία