Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:12 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 18:18

Πάνω από 870 μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στις δράσεις για την ασφαλή οδήγηση – Βραβεύτηκε η πρόεδρος του ΙΟΑΣ Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την συμμετοχή 15 συνολικά σχολείων, ολοκληρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 οι τριήμερες ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές και φοιτητές για την ασφαλή οδική συμπεριφορά και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» Βασιλικής - Δανέλλη Μυλωνά για το σημαντικό έργο που υλοποιεί το Ινστιτούτο σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασφαλή οδήγηση. Τη διάκριση απένειμε ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος. Από την πλευρά της η κ. Μυλωνά αφού ευχαρίστησε για την βράβευση, αφιέρωσε το βραβείο σε όλα τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδος.

«Οι τριήμερες δράσεις για την ασφαλή οδήγηση έγιναν στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή υγείας των πολιτών» τόνισε ο κ. Χαροκόπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους συνδιοργανωτές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «η ασφαλής οδική συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά μας που αύριο θα είναι υπεύθυνοι οδηγοί. Εμείς ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να στηρίζουμε δράσεις προς όφελος της κοινωνίας».

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» Βάσω Μυλωνά ανέφερε ότι «μέσα από βιωματικές δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης, αλλάζουμε συμπεριφορές, σώζουμε ζωές σε ένα περιβάλλον που το έχει πάρα πολύ ανάγκη. Μας συγκινεί και μας ενδυναμώνει η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Ο δε Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου υπογράμμισε: «Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση για την ασφαλή οδήγηση θα πρέπει να είναι συνεχής και να διαπερνά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για να μπορέσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των θυμάτων που δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος».

Συνεχίζοντας ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης επεσήμανε ότι «στόχος είναι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να εξελιχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης μαθητών της περιοχής για την ασφαλή οδήγηση, αφού όπως έχει αποδειχτεί ύστερα από έρευνες, μετά από τέτοιου είδους καμπάνιες καταγράφεται σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα».

 Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετείχαν συνολικά δεκαπέντε σχολεία της Αχαΐας στο τριήμερο ενημέρωσης», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική θεωρητική και βιωματική δράση που συμβάλλει καθοριστικά στην σύσταση οδικής κουλτούρας και νοοτροπίας στους νυν μαθητές και μελλοντικούς οδηγούς».

 

Διαβάστηκε 465 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.