Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:53 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 16:43

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Διαβητικών νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» πραγματοποίησε την πρώτη τον επίσημη επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ» το Σάββατο 8/12/2018 στις 17:45 στο Αγρίνιο στην αίθούσα τον Τεχνικού Επιμελητηρίού Αιτ/μίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), τον Δήμου Αγρινίου και τον Ιατρικού Σνλλόγου Αγρινίου. Νοιώθουμε περήφανοι και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους παρευρέθηκαν μαζί μας.

Η προσέλεύση τον κόσμου ήταν μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει και την ανάγκη για συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη. Η βασική μας σκέψη ήταν να δώσουμε ένα Θετικό μήνυμα ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στη ζωή μας και ελπίζουμε να το καταφέραμε έστω και λίγο. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύ κοινό γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος παίρνει διαστάσεις πανδημίας, καθώς περίπου 1 στους 10 'Ελληνες πάσχουν από διαβήτη και δυστυχώς βαίνούμε αυξανόμενοι. Επιπλέον, επιδιώξαμε να αναδείξουμε την σημασία της εκπαίδευσης τον ασθενή στην αυτοδιαχείριση τον, τη σημασία και το ρόλο τόσο τον οικογενειακού όσο και τον κοινωνικού περιβάλλοντός τον πάσχοντα, καθώς και τη σημαντική Θέση της ψυχολογίας τον στην αποτελεσματικότερη διαχείριση τον.

Θα θέλαμε να ενχαριστήσονμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνδιοργάνωση, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση της ημερίδας. πίσης, τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, που δεν μπόρεσαν να παραστούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και συγκεκριμένα τον κο Αντώνη Χαροκόπο, Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την κα Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νίας, για την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε επίσης τους επιστήμονες – ομιλητές για την παρουσία τους και συγκεκριμένα : τον κο Ιωάννη Τούρτα, διαβητολόγο, τον κο Χρήστο Δαραμήλα, βιολόγο και πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, την κα Ευτυχία Παναγιώτου, κλινική ψυχολόγο και την κα Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, νοσηλεύτρια ΠΕ.

Ευχαριστούμε ακόμη τον κο Σπύρο Καραμαγκιώλη, Επιμελητή Α' ΕΣΥ - Ιατρείου ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Αγρινίου, για την παρουσία του στο προεδρείο αλλά και τον επίσης διαβητολόγο κο Αποστόλη Ξυλωμένο, που λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δήμο Αγρινίου και το Δήμαρχο κο Γιώργο Παπαναστασίου που έχει δηλώσει αρωγός μας σε κάθε προσπάθεια και πρόβλημα που προκύπτει, για την παρουσία του στην εκδήλωση μας. Επίσης, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου για τη συμβολή του στην προσπάθεια μας και προσωπικά τον πρόεδρο του κο Παπαθανάση Παντελή ο οποίος μας τίμησε και αυτός με την παρουσία του.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της την κα Βασιλική Γούλα, πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και εκπρόσωπο της ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Ευχαριστούμε επίσης που μας τίμησαν με την παρουσία τους τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κο Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου κο Βασίλη Φωτάκη, τους δημοτικούς συμβούλους κο Παναγιώτη Στούπα και κο Στέλιο Μερμίγκη καθώς και την Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας : την Ascencia Diabetes Care, το Freestyle Libre, τη Medtrust Wellion, την Powershield καθώς και τις επιχειρήσεις: την ΜΟΝ AMI Α. ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΕ, την ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ, τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., το Εστιατόριο – Ταβέρνα «Λεμόνι» (Μικρόπουλος Στέλιος), τα Zαχαροπλαστεία Βρέκος Λεωνίδας και τις Γραφικές Τέχνες Χ. Αθανασίου Α.Ε..

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα αυτή. Το όραμά μας είναι αυτός ο σύλλογος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους διαβητικούς του νομού μας, ενώ στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να ταξιδέψει η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση στο θέμα «διαβήτης» σε όλες τις πόλεις του νομού μας και διαβεβαιώνουμε ότι θα πασχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και ευελπιστούμε πάντα στην ανταπόκριση σας!!!

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
τηλ.: 6943497475, 6976798718, 6977259731
facebook : Σύλλογος διαβητικών νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά οικογένεια»
Δ/νση: Διοικητήριο Π.Ε. Αιτ/νίας, 1° χλμ ε.α. Αγρινίου - Ιωαννίνων- 2°ς όροφος (συνάντηση κάθε Τετάρτη 18:30-20:30)

 

Διαβάστηκε 523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 18:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.