Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:14 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 16:18

‘Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς’ η γενική θεματολογία της "5ης ΕΛΑΙΑΣ" με 1η εκδήλωση στο Αγγελόκαστρο (Παρ 14/12/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την 5η ‘ἐλαία’ με γενική θεματολογία ‘Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς’ με σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης  για την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχρονική της αξία της για να καλύψει όλες τις πλευρές της εκπαίδευσης (μαθητές, φοιτητές, παραγωγούς, μεταποιητές, καταναλωτές) και όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα της παραγωγής και της διάθεσης του εθνικού μας προϊόντος.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολλαπλές επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ΔΕ του Δήμου Αγρινίου ακολουθώντας έναν ελαιοκομικό δρόμο στο Δήμο μας με στόχο να προβληθεί η κοινωνικοοικονομική σημασία της καλλιέργειας της ελιάς και η διατροφική αξία των προϊόντων της σε συνδυασμό και με τη διατροφική πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής (ιστορία, παραδόσεις, γνήσια τοπικά προϊόντα).

Σας προσκαλούμε στην εναρκτήρια εκδήλωση της ‘ἐλαία’ η οποία θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕ Αγγελοκάστρου, στο Αγγελόκαστρο στις 14 Δεκεμβρίου 2018, μια κατ’ εξοχήν ελαιοκομική περιοχή, σε συνεργασία με την Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση Αιτ/νιας στο Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης και στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου έως και αρχές Απρίλη του 2019.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εκπαιδεύοντας Ελαιοκομικά Ο Δρόμος της Ελιάς

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Α' ΘΜΙΑ & Β' ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Εναρκτήρια εκδήλωση Αγγελόκαστρο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΛΟΚΑΣΤΡΟ

10:30 Άφιξη μαθητών, ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

11:00 'Εναρξη - χαιρετισμοί

11:15 Ομιλία απο τον καθηγητή Δενδροκομίας τον Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρου Βέμμον σε μαθητές της Β'θμιας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τομέα Γεωπονίας καθώς και στους εκπαιδευτές τους με θέμα: «Η διαχρονική αξία και η καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδα»

11:15 Εργαστήρια οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου σε μαθητές Α' θμιας Εκπαίδευσης από τη γεωπόνο με ειδίκευση από το ΔΣΕ κ. Βασιλική Ψηλού.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

12:30 Κέρασμα τοπικών εδεσμάτων με βάση την επιτραπέζια ελιά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (προσφορά της Οικογένειας Μήλα) από σπουδαστές τον ΕΠΑΣ Μεσολογγίου ειδικότητας Μαγειρικής τέχνης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τον Δημοτικού Σχολείον Αγγελο κάστρου.

13:30 Ανοικτή συζήτηση για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ελαιοκομίας στο Δήμο Αγρινίου. Τοποθετήσεις: • Σταύρος Βέμμος: Καλλιεργητικές τεχνικές στην ελιά. • Δημήτρης Παναγιωτόπουλος: Η Ελιά τον Αγρινίου: Σε αναζήτηση ταυτότητας. • Εκπρόσωπος τον ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. • Εκπρόσωπος της ΔΑΟΚ, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. • Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επιχειρήσεων. • Εκπρόσωπος της Α.Σ. Μεσολογγίου - Ναυπακτίας. • Εκπρόσωπος Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

16:00 Λήξη της εκδήλωσης με παραδοσιακούς χορούς από τα παιδικά χορευτικά τμήματα και το χορευτικό τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρον τον Δήμου Αγρινίου (υπ. καθ. κ. Μάρια Κοντογιάννη)

 

Διαβάστηκε 1088 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 22:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.