Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:23 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 14:12

Παρουσιάσθηκε με επιτυχία η Ανθολογία του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης στην Αμφιλοχία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου οργάνωσε εκδήλωση με θέμα την Παρουσίαση της Ανθολογίας του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας. Η Ανθολογία εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Τάδε ΄Έφη» και περιλαμβάνει σαράντα πέντε ποιήματα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η συμμετοχή των βραβευμένων είναι με πέντε ποιήματα ο καθένας και των διακριθέντων με τρια ποιήματα. Το εξώφυλλο σχεδίασε και επιμελήθηκε η εικαστικός Μαρία Σταμάτη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης την έκανε ο Κώστας Γεννάτος. Ενώ απείγγειλαν ποιήματα η Λευκοθέα Κακαρούνα, η Αικατερίνη – Βασιλική Μέρη και ο Γρηγόρης Σταύρου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις κιθάρες τους η Ανδριανή Ζαγγανά και ο Μάριος Αθανασίου. Επαιξαν μουσική και τραγούδησαν γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια από την Ελληνική και Διεθνή μουσική σκηνή. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

image 07

image 17

Ο Κώστας Γεννάτος (ηθοποιός – σκηνοθέτης) υπεύθυνος της Θεατρικής ομάδος του Πολιτιστικού κέντρου Αμφιλοχίας, που είχε την επιμέλεια της παρουσίασης μας δήλωσε: «Ηταν μια ωραία εκδήλωση πλαισιωμένη με μουσική και τραγούδια και πολύ ωραίο πάνελ. Απαγγέλθηκαν ποιήματα. Τα τρία πρώτα που βραβεύτηκαν. Η αποψινή εκδήλωση οργανώθηκε από την βιβλιοθήκη Σπάρτου Αμφιλοχίας και τον υπεύθυνο κο Μάκη Νικολέττο και έλαβε μέρος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμφιλοχίας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.  Η προσέλευση του κοινού έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ποίηση είναι ένας δύσκολος δρόμος αλλά εμείς θα το παλέψουμε, θα το οργανώνουμε κάθε χρόνο για να εξουδετερώσουμε την φθορά και την μετριότητα που μας πνίγει.»

image 16

image 20

Ο κος Γεράσιμος Νικολέττος είναι υπεύθυνος της βιβλιοθήκης Σπάρτου που οργάνωσε τον διαγωνισμό αλλά και την εκδήλωση, ο ίδιος δήλωσε: «Ασχολούμαι με την βιβλιοθήκη Σπάρτου εδώ και πέντε χρόνια. Είναι τρίτη φορά που γίνεται ο διαγωνισμός. Η επιτυχία του διαγωνισμού ήταν ανέλπιστη καθότι πήραν μέρος ποιητές από όλο τον κόσμο. Και αυτό μας υποχρεώνει να το κάνουμε θεσμό και να δώσουμε μια άλλη διάσταση και ένα τρόπο φυγής από την καθημερινότητα και τις ασχολίες των ανθρώπων. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα Σπάρτου, διαθέτει μεγάλη ποσότητα βιβλίων και επι τη ευκαιρία θα ήθελα να προσκαλέσω το κοινό όποιος θέλει να μας προσφέρει κάποιο ή κάποια βιβλία μπορεί να τα στείλει στην ταχυδρομική μας διεύθυνση  - Βιβλιοθήκη Σπάρτου – ΤΚ 30 500 Σπάρτο Αμφιλοχίας»

image 03

image 26

Η κα Ζαγγανά Ανδριανή συμμετείχε στην εκδήλωση παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας. Η ίδια μας δήλωσε: «Κατάγομαι από την Θεσσαλία, γεννήθηκα και διαμένω στο Αγρίνιο αλλά πέρασα πολλά χρόνια στην Κρήτη. Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι αλλά τραγουδάω και παίζω κιθάρα πολλά χρόνια και συνήθως εμφανίζομαι κατά περίσταση όταν χρειάζεται και όταν πρέπει να υποστηρίξουμε εκδηλώσεις σαν την σημερινή.  Γιατί πραγματικά χωρίς να έχω πρότερη γνωριμία με τον Ορφέα Σπαρτιώτη όταν με προσκάλεσε ευαισθητοποιήθηκα πάρα πολύ με την ιδέα ότι σε ένα χωριό έξω από την Αμφιλοχία, άνθρωποι συγκέντρωσαν βιβλία, έφτιαξαν βιβλιοθήκη και διοργανώνουν αγώνες ποίησης. Οτι εχει να κάνει με τον πολιτισμό το υποστηρίζω με μεγάλη μου χαρά. Οσον αφορά την πολιτιστική ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία, επιστρέφοντας πολλά χρόνια μετά, βλέπω με χαρά και ικανοποίηση ότι πολλά παιδιά ασχολούνται με την μουσική, με το τραγούδι με τις τέχνες και όλα αυτά. Πιστεύω ότι και οι Δήμοι διοργανώνοντας εκδηλώσεις βοηθάνε στην περαιτέρω ανάπτυξη. Αλλά και από μόνοι τους οι καλλιτέχνες πιστεύω ότι πρέπει να σπρώχνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Εν ολίγοις πιστεύω ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία με την αρωγή των τοπικών αρχών είναι ότι καλύτερο για να υποστηρίζοναι και να συνεχίσουν να εξελίσσονται οι πολιτιστικές δραστηριότητες. Είμαι πολύ αισιόδοξη πάντως βλέποντας αυτά που γίνονται και αυτά που προγραμματίζονται. Το μηνυμά μου ενόψει εορτών είναι υγεία και αισιοδοξία σε όλους.  Αισιοδοξία παρά ελπίδα γιατί η αισιοδοξία πετάει ψηλά και αφήνει τα προβλήματα πίσω.»

image 18

Λευκοθέα Κακαρούνα, Κατερίνα - Βασιλική Μέρη και Γρηγόρης Σταύρου

image 05

image 25

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 5875 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 15:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033