Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:00 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:39

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας (Πεμ 6 - Παρ 28/12/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

‘Ανάβουμε τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ζεσταίνουμε τις καρδίες μας’

Οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων έφτασαν , τα χωριά τους φόρεσαν τα γιορτινά τους.

Οι Τοπικές και Δημοτικές Kοινότητες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας σε συνεργασία με το Kέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου έχουν στολίσει τα Χωριά του Δήμου δίνοντας μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη νότα.

Τα Χριστούγεννα του  2014  ξεκινήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις πλατείες της Βόνιτσας ,της Κατούνας και της Παλαίρου. Οι γιορτές καθιερώθηκαν, αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους και πλέον καθιερώθηκαν σε 10 χωριά και πόλεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .  

Φέτος εμπλουτίσαμε τις εκδηλώσεις  με παιδικές παραστάσεις, παιδική συναυλία και παρουσίαση βιβλίου για ενήλικες. Επίσης στολίζαμε  όλα τα χωριά και της πόλης του Δήμου  Ακτίου Βόνιτσας τοποθετώντας φυσικά Έλατα ή  Χριστουγεννιάτικα Δέντρα με φωτάκια LED .

Η κεντρικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για το άναμα του δέντρου  θα πραγματοποιηθούν για όλα τα παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις .

Τα παιδιά  μαθαίνουν την μαγεία των Χριστουγέννων,  θα ανάψουν και θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο :

  1. Στην Πλατεία της Κατούνας ( Σάββατο 08/12/2018 στις 16:30)
  1. Στην Πλατεία της Παλαίρου (Παρασκευή 14/12/2018 στις 17.00 )
  1. Στην Πλατεία της Βόνιτσας (Κυριακή 16/12/2018 στις 17.00 )

Πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλη συμμετοχή :

-Μουσική από την Φιλαρμονική της Βόνιτσας στην Βόνιτσα 

-Μουσική από την Φιλαρμονική της Μεδεώνος στην Κατούνα

- Μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ

- Μουσική από την χορωδία στην Πάλαιρο και τραγούδια από τα παιδιά του συλλόγου Άγιος Δημήτριος Παλαίρου 

-Τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια

-Στολισμός και ο φωτισμός του δένδρου από όλα τα παιδάκια

-Γράμμα στον Αϊ Βασίλη  

-Ζωγραφιά προσώπου από τον  Εικαστικό Πολιτιστικό Σύλλογο “ Hobbyland “ ( Μόνο στην Βόνιτσα)

-Σοκολατένια γλυκά για τα μικρά παιδιά και ζεστό κρασί για τους ενήλικες από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου.

-Καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης (3 ώρες) μασκότ χιονάνθρωπος και μασκότ τάρανδος

- φυσικά από την παρέα δεν θα λείπει  ο Μοτζο Τζοζο και η Χριστίνα  με τα  ξεχωριστά παιχνίδια τους και τα μαγικά τους κόλπα .

Εκδηλώσεις για το άναμμα το Χριστουγεννιάτικου  δέντρου θα πραγματοποιηθούν φέτος  σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Χθες Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στον Δρυμό άναψε το πρώτο δέντρο του Δήμου με τα παιδιά  να χαίρονται για πρώτη φορά μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του Δρυμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινότητα Δρυμού και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δρυμού

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην πλατεία Θυρρείου :

Άναμα του δέντρου με μαγικά κόλπα , Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στο Θύρρειο σε συνεργασία με την Κοινότητα Θυρρείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού  Σχολείου Θυρρείου .

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία  Παλιαμπέλων  :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στα Παλιάμπελα σε συνεργασία με την Κοινότητα Παλιαμπέλων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ο Μύλος “

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα κα παιχνίδια, Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και μουσική στο Μοναστηράκι σε συνεργασία με την Κοινότητα Μοναστηρακίου και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μοναστηρακίου και τον πολιτιστικός σύλλογος Hobbyland .

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου :

“ Τα παιδιά στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάνουν μια ευχή “

Άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με μαγικά κόλπα , Χριστουγεννιάτικη μουσική στον Άγιο Νικόλαο σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγίου Νικολάου και το Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου .

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 17.00 στην Πλατεία Πλαγιάς:

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα  και παιχνίδια από τον Μοτζο Τζοτζο,  Ζωγραφική Προσώπου (Face Painting) , Χριστουγεννιάτικη και μουσική στην Πλαγιά σε συνεργασία με την Κοινότητα Πλαγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαγιάς .

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στον Αετό στις 17.00 :

Άναμμα του δέντρου με μαγικά κόλπα από την Δώρα  , Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ,δώρα ,γλυκά και μουσική στον Αετό σε συνεργασία με την Κοινότητα Αετού .

Πλούσιες  Χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους 

Οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο άναμμα των δέντρων . Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά με παιδικές συναυλίες , θεατρικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικους χορούς .  Επίσης Παρουσίαση βιβλίου , Χριστουγεννιάτικοι  Χοροί και γιορτή παραδοσιακής  Τσιγαρίδας στην Κομποτή Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 17:15 κ 19:15 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσας :

Η παιδική θεατρική παράσταση «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» από το Μικρό Θέατρο Λάρισας . Σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας 

Είσοδος Ελεύθερη 

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00  στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσας :

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ Βόνιτσας με την  θεατρική και χορευτική  παράσταση  

«ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ vs ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ»

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της Βόνιτσας στις 17:00 :

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία Μέθεξις, παρουσιάζουν το “ΧΑΝΑ ΖΟΟ”. 

Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.

Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.

Η Τερέζα, ο Γιάννης  και η Μαρία ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι “μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της”. Επόμενος σταθμός η  Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Να σου και η Κατσίκα που είναι γλύκα και μοιάζει με την Μόνικα Μπελούτσι, να σου και ο Σκαντζόχοιρος, να σου και η Αγελάδα που είναι η πιο ωραία στην Ελλάδα, να σου και ο Παπαγάλος, να σου και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε μια ονειρεμένη παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη!

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 17:00 στην Πλατεία Παλαίρου :

“ Τα παιδιά Ζωγραφίζουν Τα Χριστούγεννα “ . Διαδραστικά Τραπέζια Χειροτεχνίας με  ήχους Χριστουγεννιάτικης Μουσικής και παιχνίδια με τον Μοτζο Τζοτζο  σε συνεργασία με τον εικαστικό πολιτιστικό σύλλογο Παλαίρου “ ΧΡΩΜΑΤΑ “

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσας :

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  με χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 19:00  στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσας :

Μουσική Παράσταση από τους «Μικρούς Μουσικούς της Βόνιτσας» σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ στην Πλατεία της Βόνιτσας : 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ακαδημιών του Αθλητικού Ομίλου Βόνιτσας για τα παιδιά της ομάδας με μουσική και πολλά δώρα 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ στην Πλατεία της Κομπωτής 

Γιορτή για μικρούς και μεγάλους με χριστουγεννιάτικη μουσική , παιχνίδια για τα παιδιά και ψητό παραδοσιακό Σουφλίμα για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογος Κομπωτίου “ΤΟΡΙΒΙΑ

 

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσας :

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με Χριστουγεννιάτικα  θεατρικά σκετς από τα παιδιά του Συλλόγου  Γυναικών Βόνιτσας 

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Παρουσίαση Βιβλίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων Αχείμαστος στην Πάλαιρο :

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Τριαντακωνσταντή «Καλά Νιάτα , Καλά Γεράματα»

Καλούμε όλους τους γονείς , τα Σχολεία, τους Φορείς, και τους Συλλόγους να συμβάλλουν στην Χριστουγεννιάτικες γιορτές που θα γίνουν σε πολλές πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές επίκεντρο έχουν τα παιδιά . Στόχος και ευχή είναι αυτές ,οι στιγμές να τους μείνουν αξέχαστες, να μείνουν βαθιά χαραγμένη στο μυαλό τους.

Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε στις γιορτινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που για μια ακόμη φορά έχει την συμμετοχή και την στήριξη πολλών ενεργών συλλόγων του Δήμου μας .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες, θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

       Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας 

Ο Πρόεδρος

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

Διαβάστηκε 625 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.