Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 00:30

Το Αγρίνιο πρωτοπορεί στον εθελοντισμό και γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα με εκδήλωση αφιερωμένη στις αξίες του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Αγρίνιο είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που ίδρυσε ομάδα εθελοντισμού για να μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους δημότες του όταν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις και όταν χρειάζεται να διεκπαιρεωθεί σωστά μια εκδήλωση κοινωνικού, πολιτισμικού και όχι μόνο χαρακτήρα. Εχει πλούσιο ιστορικό και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να προσφέρει κοινωνικό έργο ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς. Την 5/12 εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού οργάνωσε εκδήλωση στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (έμπροσθεν του δημαρχείου) με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες για τον σκοπό και της δράσεις του εθελοντισμού.

ethelontismos 18

ethelontismos 19

ethelontismos 07

Η υπεύθυνη της ομάδας «Ακτίνα Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή μίλησε στην Χρύσα Σπαή για τους σκοπούς της ομάδας: «Η 5 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ σαν Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, αποτείνοντας φόρο τιμής στα εκατομύρια των εθελοντών τα οποία προσφέρουν πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς κοινωνικό έργο. Σήμερα εδώ στον Δήμο Αγρινίου η «Ακτίνα Εθελοντισμού» ενημερώνει τον κόσμο για τον εθελοντισμό. Η ακτίνα ιδρύθηκε τέλος Οκτώβρη 2014 και από τότε έχει να επιδείξει πολλές δράσεις. Εχουμε εγγεγραμένα γύρω στα 300 άτομα με 200 ενεργά. Την Κυριακή 9/12/2018 θα πραγματοποιηθεί 10:30 π.μ. καθαρισμός στις στροφές απο Αβώρανη εως κόμβο Κοσμά Αιτωλού Καινουργίου απο την ακτίνα εθελοντισμού, στην ΔΤΚ Καινουρίου με συμμετοχή από πολιτιστικούς ,αθλητικούς συλλόγους Καινουρίου και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμμετέχουν να βρίσκονται στα γραφεία της ακτίνας στις 9:30 π.μ. Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο του Δήμου.

ethelontismos 11

ethelontismos 06

ethelontismos 12

Για την έννοια του εθελοντισμού μίλησε και το μέλος της «Ακτίνας» κα Μαίρη Ζαπαντιώτη: «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Βέβαια δεν θα πρέπει να είναι μια μέρα αλλά πρέπει να είναι κάθε μέρα. Αυτό δεν περιγράφεται με λόγια είναι να σου βγαίνει από την καρδιά σου από την ψυχή σου. Το να προσφέρεις εθελοντικά στον συνανθρωπό σου είναι μεγαλείο ψυχής, βγαίνει από την καρδιά και απ’την ψυχή σου. Τον συνανθρωπό σου όταν τον βοηθάς πρέπει να σον σέβεσαι σαν να είναι ίδιος με σένα όχι με λύπηση αλλά με αίσθημα ευγένειας και σεβασμού. Δεν ξέρεις ποτέ πως θα το φέρει η τύχη. Μπορεί στην ιδια θέση να βρεθείς και εσύ κάποια στιγμή. Γενικά ο εθελοντισμός είναι μεγαλείο ψυχής σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Όχι μόνο εσένα αλλά αν συμβάλουμε ολοι μαζί σε αυτόν τον εθελοντισμό θα γίνει και ο κόσμος μας καλύτερος. Είμαι εθελόντρια πάρα πολλά χρόνια. Το μηνυμά μου εν’ οψει Χριστουγέννων είναι να δώσουμε λίγη χαρά στους αδύναμους ανθρώπους όχι μόνο στις γιορτές αλλά καθημερινά σε όποιον μπορούμε και όταν μπορούμε.»

ethelontismos 03

ethelontismos 05

ethelontismos 20

ethelontismos 13

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 4522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033