Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 01:33

Δημήτρης Χαντάκιας: «Να παίξω Ευρώπη με τον Παναιτωλικό»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα παιδιά των φίλων του Παναιτωλικού είναι ο Δημήτρης Χαντάκιας. Το TitormosNet μπήκε στα «άδυτα» του Emileon Sports Center και… «ανέκρινε» τον νεαρό στόπερ.

Καλησπέρα Δημήτρη. Ξεκινώντας, ξέρουμε ότι κατάγεσαι -και έκανες και τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα μάλιστα- από την Κατούνα. Πώς ένα παιδί από την πλατεία, το γήπεδο και τις αλάνες του χωριού του βρέθηκε στον Παναιτωλικό;

Από μικρό παιδί μου άρεσε το ποδόσφαιρο και ήμουνα τυχερός που το χωριό μου είχε μία ποδοσφαιρική ομάδα και έκανα τα πρώτα μου βήματα εκεί. Επειδή η μεγαλύτερη ομάδα του νόμου ήταν ο Παναιτωλικός, όνειρο μου όπως και κάθε όνειρο, θεωρώ, των παιδιών στα χωριά μας είναι να παίξουμε στον Παναιτωλικό.

Σαν γέννημα – θρέμμα της Αιτωλοακαρνανίας, τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι με τον Τίτορμο στο στήθος;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την διοίκηση του Παναιτωλικού που εκπλήρωσαν ένα παιδικό μου όνειρο. Και για μένα είναι τιμή και ευλογία να παίζω με τη φανέλα που θαύμαζα και αγαπούσα από μικρό παιδί.

Πώς ένιωσες όταν για πρώτη φορά «πάτησες χορτάρι» στο ιστορικό γήπεδο του Παναιτωλικού;

…Ανυπομονούσα πάρα πολύ για αυτή τη στιγμή. Και όταν ήρθε ήταν για μένα η σημαντικότερη στιγμή τη ζωής μου έως εκείνο το σημείο!

Τι είναι για τον Δημήτρη Χαντάκια ο Παναιτωλικός;

Ο Παναιτωλικός για μένα, πάνω απ’ όλα, είναι οικογένεια μου. Και θέλω να εκπληρώσω όλους μου τους στόχους για αυτή την ομάδα.

Έχεις κατορθώσει να καθιερωθείς στον Παναιτωλικό και μάλιστα είσαι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, τόσο λόγω εντοπιότητας όσο και λόγω χαρακτήρα. Πώς αισθάνεσαι για την αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο της ομάδας;

Πρώτα απ’ όλα η σκληρή δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα με έκανε να καθιερωθώ. Και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πιστεύει και με παροτρύνει σε κάθε παιχνίδι. Απ’ τη μεριά μου τους υπόσχομαι θα δίνω το 100 τοις 100 σε κάθε παιχνίδι.

Τι στόχους έχει ο Δημήτρης Χαντάκιας για τον… Δημήτρη Χαντάκια ως ποδοσφαιριστή και τι ονειρεύεται για το ποδοσφαιρικό του μέλλον;

Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας που είναι να μπορέσουμε να πιάσουμε την πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη και να καταφέρω να πραγματοποιήσω άλλο ένα όνειρό μου: Να παίξω Ευρώπη με τον Παναιτωλικό!

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να φέρει για τον Παναιτωλικό η φετινή σεζόν;

Ως τώρα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό γύρο και ελπίζω στη συνέχεια σε μία γρήγορη παραμονή και μετά ότι καλύτερο προκύψει!

Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, οι αλλαγές στη θέση που αγωνίζεσαι, τόσο λόγω τραυματισμών, όσο και λόγω καρτών κ.λπ. είναι συχνές. Πώς, τόσο εσύ, όσο και ο οποιοσδήποτε παίκτης, διατηρεί τον εαυτό του ετοιμοπόλεμο, περιμένοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί;

Αυτή τη στιγμή είμαστε τέσσερα στόπερ. Εννοείται ότι θα παίζουν οι δύο καλύτεροι αλλά εμένα, σα Δημήτρη, μου αρέσει πολύ ο ανταγωνισμός και με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος και να δείχνω στους προπονητές μου ότι αξίζω να παίζω!

Έχεις μείνει στο υποσυνείδητο του λαού του Παναιτωλικού για τον πανηγυρισμό σου, πέρυσι, μετά το γκολ σου έναντι του Ατρομήτου. Λίγες μέρες πριν, με το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα με την Α.Ε.Κ μας έδωσες μια ακόμη πανέμορφη σκηνή πανηγυρισμών. Ποια είναι η δικιά σου κορυφαία στιγμή ως παίκτης της ομάδας, αυτή που χάρηκες περισσότερο;

Είναι αλήθεια ότι τα συναισθήματά μου δεν κρύβονται γιατί νιώθω πολλά για αυτή την ομάδα και πάντα δίνω ότι καλύτερο μπορώ! Και όπως ανέφερες η καλύτερη μου στιγμή είναι το γκολ με τον Ατρόμητο αλλά και η πρώτη μου συμμετοχή με τα χρώματα της ομάδας μου!

Ποιόν παίκτη θα χαρακτήριζες ως πρότυπό σου;

Πρότυπό μου είναι ο Κώστας Μανωλάς. Μου αρέσει πολύ σαν ποδοσφαιριστής και θαυμάζω ό,τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Θα ήθελα αν μπορέσω να φτάσω το επίπεδό του!

Κατά καιρούς διαβάζουμε το όνομά σου ως πιθανό στόχο των «μεγάλων» στα μεταγραφικά παζάρια. Θα ήθελες να φορέσεις τη φανέλα κάποιας από τις ομάδες των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης;

Είναι όμορφο να ακούγεται το όνομά μου για τις μεγάλες ομάδες. Σημαίνει ότι είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και ότι μπορώ να βοηθήσω και αυτές. Αλλά ο τωρινός μου στόχος είναι να καταφέρω όσα περισσότερα με τον Παναιτωλικό και αν ποτέ έρθει κάποια πρόταση από κάποια μεγάλη ομάδα, πρώτα θα ήθελα να είναι ωφελημένος ο Παναιτωλικός και μετά εγώ.

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από ήττα στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει «ζημιά» στον Ολυμπιακό. Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου; Πιστεύεις ότι η κόκκινη κάρτα σε αδικεί;

Παρόλο που χάσαμε είχαμε μία αξιοπρεπή παρουσία σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο και με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Προσωπικά πιστεύω ότι η δεύτερη κάρτα ήταν αυστηρή αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει το ποδόσφαιρο!

Ο Παναιτωλικός άξιζε κάτι καλύτερο στο παιχνίδι του Φαλήρου; Γενικά πιστεύεις ότι η βαθμολογική θέση της ομάδας ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της;

Σίγουρα ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήρθε ισορροπία στα πράγματα. Στο τέλος θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Για τη θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα θεωρώ ότι μπορούσαμε -με το υλικό που έχουμε και την σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις- να είχαμε κάποιους παραπάνω βαθμούς.

Όλοι έχουν να λένε για το ήθος σου και τη σεμνότητά σου ως άνθρωπος, κάτι που πηγάζει από την οικογενειακή σου ανατροφή, φυσικά, αλλά και λόγω του ότι έχεις μία ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σχέση με τη θρησκεία. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια σχετικά για το τι σημαίνει για σένα όλο αυτό;

Η οικογένειά για μένα είναι το ιερότερο κομμάτι της ζωής μου και σε αυτό οφείλω πολλά. Θέλω να την ευχαριστήσω για τον τρόπο με τον οποίο με μεγάλωσαν και μου δίδαξαν πώς να συμπεριφέρομαι και να είμαι σωστός άνθρωπος στη ζωή μου. Αλλά και η θρησκεία, που είναι οδηγός μου, με βοηθάει στις δύσκολες στιγμές και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να ξεπερνάω τα εμπόδια.

Υποστηρίζεις κάποια ομάδα του εξωτερικού ή ξεχωρίζεις ποδοσφαιρικά κάποια;

Αγαπημένη μου ομάδα στο εξωτερικό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης γιατί διαθέτει δύο από τα καλύτερα στόπερ στον κόσμο και μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σου θέσουμε ένα δίλημμα… Ευρώπη με Παναιτωλικό ή Τελικό Τσάμπιονς Λίγκ με έναν οποιονδήποτε σύλλογο;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, πρώτα θα ήθελα να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου στον Παναιτωλικό που σημαίνει ότι και η Ευρώπη και οτιδήποτε άλλο με άλλη ομάδα…. μετά από αυτό!

Πηγή: titormosnet.com

 

Διαβάστηκε 461 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.