Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 14:33

Ο φάρος του Σόρενσον - Βασίλης Χουλιαράς (Μόλις κυκλοφόρησε)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Κοίτα! Βλέπεις εκείνη την αχνή αναλαμπή στο βάθος; Ανά δέκα δεύτερα, πρόσεξε, δίνει δύο λευκά. Αυτός, αν θες να μάθεις λοιπόν, είναι ο φάρος του Σόρενσον. Όσο όμως κι αν ψάξεις, δε θα τον βρεις σε κανένα χάρτη ή πορτολάνο με αυτό το όνομα. Ελάχιστοι τον αποκαλούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, και όσο πάει ο καιρός όλο και λιγοστεύουμε».

Έκανε μια μικρή παύση και στη συνέχεια με μια ανεπαίσθητη κούραση στη φωνή του πρόσθεσε:

«Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είμαι ο τελευταίος πλέον που τον λέω έτσι».

Με αυτά τα λόγια, θυμάμαι, είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου, μηχανικός στο ατμόπλοιο «Γιόχαν Κέπλερ», τη διήγησή του...

*

Στη συλλογή ιστοριών «Ο φάρος του Σόρενσον», οι λέξεις αναμετρούν τις δυνάμεις τους, ο έρωτας δείχνει τα δόντια του και το παραμυθικό στοιχείο γίνεται ο σκηνογραφικός τόπος της ύπαρξης.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Χουλιαράς γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Μηχανολογία στο ΕΜΠ. Ζει στο Μεσολόγγι. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων: ‘Μικρές ιστορίες για πριν τον ύπνο’ (Γαβριηλίδη, 2012) και ‘Ιστορίες από το αρχιπέλαγος Φουάν’ (Μελάνι, 2015 - συμπεριλήφθηκαν στη μικρή λίστα των λογοτεχνικών βραβείων του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο αναγνώστης», στην κατηγορία «Διήγημα-Νουβέλα»). Παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία.

 

back faros sorensen

 

Διαβάστηκε 2259 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.