Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:56 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 13:40

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που  πραγματοποιήθηκαν  με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και υλοποιήθηκαν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018  στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, το  Σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας ΄΄Απόστολος Λουκάς ΄΄, Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄, το Γυμνάσιο Γαβαλούς, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΕΨΥΠΕΑ Αιτ/νίας.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια από τη Δημοτική Αστυνομία σε δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της κ. Μαλβίνας Καρανίκα, Γεωλόγου και του επόπτη Νίκου Παλαιού του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι κατασκευών από πηλό και παζλ, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –  Ακαρνανικών Ορέων και ομάδα των παιδιών από τους παραπάνω συμμετέχοντες φορείς.

Ταυτόχρονα με την καθοδήγηση του Ζωγράφου – Αγιογράφου κ.Αντώνη Ναστούλη τα παιδιά δημιούργησαν . . . . ζωγραφίζοντας.

Το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄ πρόβαλε το μαγνητοσκοπημένο θεατρικό έργο ΄΄Άξιον Εστί΄΄ του Ο.Ελύτη

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με Προβολή video από το σχολείο Γυμνάσιο Γαβαλούς με θέμα την προσβασιμότητα (Βραβείο ECOMOBILITY ).

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  2018 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με κύριους ομιλητές το Δρ. Ιωάννη Παπαδάτο, Νευρολόγο – Ψυχίατρο Καθηγητή Ψυχοφυσιολογίας ΕΚΠΑ τη Δρ. Αγγελική Μπαστέα, Ειδική Παιδαγωγό, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής ΕΚΠΑ με Θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ψυχολογική και Εκπαιδευτική αντιμετώπιση» τη  Δρ. Γεωργία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αναπηρικού και Αθλητικού Τουρισμού NSA, Head Assistant Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας NSAη οποία ανέπτυξε το θέμα : «Προσβασιμότητα, φιλικός Δήμος για όλους». Τέλος η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη ,Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ιδρύτρια & Πρόεδρος ΔΣ “ΑPSON EKE” μίλησε με θέμα : «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σύγχρονο στρατηγικό εργαλείο για την εφαρμογή  υποστηρικτικών δράσεων ΑΜΕΑ».

- Τη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έκανε η κ. Παναγιώτα Παπαδοπούλου ενώ το συντονισμό  των  παρουσιάσεων  και της συζήτησης είχε η γιατρός Εύη Παπαλέξη.

 

Διαβάστηκε 278 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.