Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:17 μμ
 
wm small
Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 18:50

Ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την περιοχή του Αγρινίου οι Ευρωπαίοι Δημοσιογράφοι και ο Ελληνας Δήμαρχος των Βρυξελλών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις τελευταίες μέρες η Αιτωλοακαρνανία φιλοξενεί με πρώτο σταθμό το Αγρίνιο το 56ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Τα μέλη της ένωσης είχαν την ευκαιρία εκτός του συνεδρίου που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας να περιηγηθούν στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης δεξιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΕΜΙΛΕΟΝ, το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΠΙΘΑΡΙ της λίμνης Τριχωνίδας  και το βράδυ της Παρασκευής στο ΑΜΑΡΟ στο Αγρίνιο όπου και πάρθηκαν οι παρακάτω συνεντεύξεις. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα Δήμαρχο των Βρυξελλών κον Χρήστο Δουλκερίδη καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κο Πάνο Σόμπολο.

amaro 01

image 18

Από τον Δήμαρχο Βρυξελλών κον Χρήστο Δουλκερίδη ζητήθηκε η άποψη για την περιοχή μας. Ο ίδιος μας δήλωσε:  «Η αλήθεια είναι ότι έρχομαι δεύτερη φορά στο Αγρίνιο. Την πρώτη φορά απλά πέρασα από την πόλη και μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν μου έκανε και ιδιαίτερη θετική εντύπωση. Πρέπει όμως για αυτό να ζητήσω συγγνώμη διότι τώρα που ήρθα και επισκέφθηκα την πόλη και την ανακάλυψα μέσα από τα μάτια των πολιτών της, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Πιστεύω ότι αυτή η επιγραφή που έχει βάλει ο Δήμαρχος στην πόλη και λέει «Ανακαλύψτε μας» είναι η καλύτερη προτροπή για την πόλη. Γιατί αν δεν μπείς στην διαδικασία να την γνωρίσεις χάνεις κάτι πολύ σημαντικό. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να δώ την περιοχή σας γιατί υπήρχε περίπτωση να ξαναπεράσω δίπλα χωρίς να την παρατηρήσω και να είχα χάσει κάτι πολύ σημαντικό. Η ομορφιά της είναι απίστευτη. Όλα οσα περιέχονται στην περιοχή σας από φυσική ομορφιά, λίμνες, ποτάμια, δέντρα και τους ανθρώπους είναι απίστευτα. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να τα βρω εδώ. Εκτιμώ ότι μια τέτοια περιοχή θα μπορούσε να αναπτύξει και περιβαλοντολογικό τουρισμό, με όλον αυτό τον φυσικό πλούτο που την περιβάλλει, γαστρονομικό τουρισμό και πολλά ακόμα. Εδώ μπορέις να βρείς κάτι ποιοτικό. Είναι αυτό που ζητάει ο τουρίστας σήμερα.  Εδώ έχετε την δυνατότητα να προσφέρετε ποιότητα. Ξέρετε εγώ κατάγομαι από την Ρόδο, η οποία είναι  κατ’εξοχήν τουριστικός προορισμός. Όμως εκεί έχουμε ένα μαζικό τουρισμό. Εδώ εκτιμώ ότι πρέπει να αναπτύξετε έναν ποιοτικό τουρισμό έναν αειφόρο τουρισμό και όχι αυτό που έχουν οι άλλοι. Εχετε το προνόμιο να είστε στην αρχή και έτσι μπορείτε να πάτε ακόμη καλύτερα. Εχετε μεγάλα περθώρια ανάπτυξης και πρέπει να το εκμεταλευθείτε. Αυτό που λέτε σαν σλόγκαν «Ανακαλύψτε μας» έχει να κάνει με το ότι αν σας ανακαλύψει κάποιος σίγουρα θα σας βάλει μέσα στην καρδιά του. Το αξίζετε. Αυτό διαπιστώνουμε και εμείς τώρα.»

image 09

Το βίντεο προβολής του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής:

image 15

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων κος Πανος Σόμπολος μας δήλωσε: «Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Πριν από λίγο έφερα γύρω τα τραπέζια που κάθονταν οι συνάδελφοι που ήρθαν από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Συζήτησα μαζί τους και είναι οχι απλώς ευχαριστημένοι αλλά κατενθουσιασμένοι. Οχι μόνο από την φιλοξενία αλλά για όλα αυτά που βίωσαν αυτό το διήμερο στην περιοχή μας. Στόχος μας ήταν αυτός, να τους ευχαριστήσουμε, καθότι οι συνάδελφοι μας αυτοί, δουλεύουν σε διάφορα ΜΜΕ της πατρίδας τους. Και ο καθένας από το μέσο που εκπροσωπεί θα γράψει θα πει και θα μεταφέρει αυτά που βίωσε εδώ πέρα αυτό το τριήμερο. Το «Ανακαλύψτε μας» είναι μια μεγάλη κουβέντα και ο Δήμαρχος αυτό πρέπει να το έχει ορόσημο, γιατί οι δικοί μας Ελληνες συνάδελφοι που μετέχουν εδώ και ήρθαν πρώτη φορά στο Αγρίνιο, λένε «μα είναι τόσο καλό το Αγρίνιο και δεν το ξέραμε». Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βάζουμε ένα λιθαράκι και εμείς οι Αιωλοακαρνάνες δημοσιογράφοι ώστε η περιοχή μας να γίνει ενας τουριστικός προορισμός.»

amaro 03

amaro 02

amaro 04

Το AgrinioBestOf.gr ευχαριστεί τον Δήμαρχο Βρυξελλών κον Χρήστο Δουλκερίδη καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κον Πάνο Σόμπολο για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioΒestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 5167 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 23:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033