Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:47 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 18:47

Αγρίνιο: Οι εργασίες του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (φωτο-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, η κύρια εκδήλωση του Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει δυο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με διακεκριμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και πολιτικούς.

Συντονίζει η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔΑΔ) Σάγια Τσαουσίδου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ο κ. Γιώργος Βαρεμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η κυρία Χριστίνα Σταρακά, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κεντρικά θέματα την πρώτη ημέρα του συνεδρίου αποτελούν: «Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει Δημοκρατική;» και «Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ».

Τον πρώτο γύρο συζήτησης συντονίζει η Δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και μέλος της ΕΕΔΑΔ Βασιλική Γραμματικογιάννη.

To ζήτημα της δημοκρατικότητας της Ευρώπης αναλύουν η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, ο κ. Otmar Lahodynsky, Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ), ο κ. Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής, ο νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστας Τσουτσοπλίδης.

agriniopress.gr

Την θεματική για τις προκλήσεις και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για τα ΜΜΕ θα αναπτύξουν ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης, η πρόεδρος του Βουλγαρικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Irina Nedeva, ο δημοσιογράφος του protagon.gr Χάρης Καρανίκας, ο Διεθνής αντιπρόσωπος της AEJ υπεύθυνος για θέματα ελευθερίας του Τύπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης William Horsley και η κυρία Κλημεντίνη Διακομανώλη, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο συντονισμός θα γίνει από την κυρία Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφος της «Βουλή Τηλεόραση» και ταμίας του ΕΕΔΑΔ.

Οι προσκεκλημένοι στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν – ξεναγηθούν στην πόλη του Αγρινίου στην λίμνη Τριχωνίδα.

Το Σάββατο θα επισκεφθούν το Μεσολόγγι και θα ξεναγηθούν στο σπίτι του Λόρδου Βύρωνα ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβούν στην Βόνιτσα. Την Κυριακή θα υπάρξει επίσκεψη στην Ναύπακτο.

Διαβάστηκε 465 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.