Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:49 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 14:52

Kαθυστερήσεων συνέχεια για τη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό; Οργή Παπαναστασίου για Σπίρτζη (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 Η χρηματοδότηση της ωρίμανσης της Μελέτης  (την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δηλαδή) της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό προγραμματίζεται να εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019.

Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στις εργασίες του συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που είναι σε εξέλιξη στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό μετατίθεται περεταίρω χρονικά, ενδεχομένως και για αρκετά χρόνια.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου που παρίσταται στις εργασίες του συνεδρίου εμφανίζεται οργισμένος με τις αναφορές του υπουργού Υποδομών αναφέροντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του πως αυτές έγιναν «χωρίς αιδώ» και πως η σύνδεση παραπέμπεται στις καλένδες.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Παπαναστασίου στο AGRINIOTV.GR

Ο κ. Παπαναστασίου θύμισε τις κυβερνητικές υποσχέσεις των τελευταίων ετών και επισήμανε τη σημαντική εξέλιξη της δωρεάν παραχώρησης από ιδιώτη (τον Χρήστο Ράδο και της εταιρείας RACE) της προκαταρκτικής μελέτης για την οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου. Η μελέτη είχε παρουσιαστεί και στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και η παραχώρηση της σήμαινε κέρδος σε χρόνο και χρήμα για το δημόσιο. Ωστόσο είναι το δημόσιο που καλείται να προβεί στα επόμενα κρίσιμα βήματα με πρώτο την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Οι σημερινές εξαγγελίες Σπίρτζη ουσιαστικά επιτείνουν τον προβληματισμό επιβεβαιώνοντας κάτι που το agrinionews.gr έχει κατά κόρον επισημάνει πως η χρονοτριβή υπήρξε ανησυχητική.

Μέχρι τώρα η δημοτική αρχή Αγρινίου κρατούσε χαμηλούς τόνους, σήμερα όμως ο δήμαρχος «εξερράγη»…

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.