Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 17:54

Στο δρόμο οι αστυνομικοί για τη μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αιτωλίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Α.Δ. Αιτωλίας στο Μεσολόγγι, με μοναδικό αίτημα την μεταστέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ετοιμόρροπου κτιρίου, που χτίστηκε το 1856, όπως δείχνει και μια μαρμάρινη πλάκα, που βρίσκεται εξωτερικά, όπου ανάρτησαν πανό, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών επισκευής του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών για την μεταφορά της Α.Δ.

«Με την σημερινή μας παρουσία στη διαμαρτυρία θέλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της μεταστέγασης, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια. Θέλουμε επιτέλους να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση και για έναν παραπάνω λόγο: Εμείς οι αστυνομικοί δεν έχουμε ωράρια και θεωρούμε την υπηρεσία μας σαν το δεύτερο σπίτι μας περνώντας πολλές ώρες εδώ μέσα. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι σαν το πρώτο μας σπίτι και να καλύπτει τις απαραίτητες ανάγκες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας και Διοικητής της Τροχαίας Μεσολογγίου, Νίκος Καμπάς, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για ένα αίτημα μόνο των αστυνομικών, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που το κάνει πιο δυνατό.

«Με τη διαμαρτυρία μας αυτή θέλουμε να δοθεί λύση στο χρόνιο κτιριακό πρόβλημα της Α.Δ. Αιτωλίας. Μόλις χθες πήραμε κάποιες διαβεβαιώσεις, οι οποίες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Και πέρυσι βέβαια στην τελική ευθεία είμασταν, αλλά τώρα μάλλον βρισκόμαστε πιο κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Χ. Τέγας και Μ. Μπιλάλης, αντίστοιχα είχαν το προηγούμενο διάστημα κάνει επαφές, με αρμοδίους για το συγκεκριμένο θέμα. Μια εξ αυτών ήταν με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο, που τους υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όπως και έκανε, με καλά αποτελέσματα. Πριν από αρκετές ημέρες επισκέφθηκαν και τη Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, που επίσης έδωσε αισιόδοξες διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται πλέον μια αχτίδα φωτός, έστω και στο παρά πέντε, για την επισκευή του κτιρίου των καπναποθηκών και την μεταστέγαση της Α.Δ. ,μέχρι τις αρχές του 2020, όπως τονίζει ο κ. Τέγας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταστέγαση δεν είναι αναγκαία μόνο για τους αστυνομικούς που σαφώς πρέπει να εργάζονται σε ένα αξιοπρεπές κτίριο αλλά και για τους πολίτες που το επισκέπτονται για τις υποθέσεις τους. Να αναφερθεί ότι εκτός των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτίριο, με πτώσεις σοβάδων κλπ., δεν διαθέτει υποδομή για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Την συμπαράστασή τους, με την φυσική τους παρουσία εξέφρασαν: ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Καρβέλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Πλάκας, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ντίνος Πασιόπουλος και εκπρόσωποι των υποψηφίων δημάρχων, Πάνου Παπαδόπουλου και Κώστα Λύρου, που δεν μπορούσαν να βρίσκονται στην διαμαρτυρία λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων. Μήνυμα συμπαράστασης, έστειλε και ο υποψήφιος Δ. Σταμάτης, δηλώνοντας ότι είναι αρωγός στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.