Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 18:38

Πως θα αλλάξει το κέντρο της πόλης με το «Ανοικτό κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου» (φωτο-ηχητικό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η κοινή πρόταση Δήμου Αγρινίου και Εμπορικού Συλλόγου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου.

Η πρόταση κατατίθεται στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με τομεακές προτεραιότητες Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο».

Η συζήτηση στο Συμβούλιο υπήρξε ενδιαφέρουσα με τους Συμβούλους να θέτουν ερωτήματα σχετικά με το κόστος του προγράμματος, την επιδότηση των καταστημάτων και ακόμη περισσότερο, την επιλογή των δρόμων όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Στον Δήμο αλλά και τον Σύλλογο , θεωρούν δεδομένο πως θα υπάρξει ένταξη, αν και το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό. Το κόστος της ανέρχεται σε 20.000 ευρώ + ΦΠΑ.

Ο κ. Παπαναστασίου στην παρέμβαση του, είπε πως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο, μιας και το πρόγραμμα έχει σημαντικές απαιτήσεις.

«Είναι ένα μεγάλο και απαιτητικό πρόγραμμα, που απαιτεί συνέργειες. Προηγήθηκε πολύ καλή δουλειά και χρειάστηκαν πολλές εργατοώρες. Έχουν μείνει οι μελέτες και σαφώς υπάρχει και ένα ρίσκο.», είπε προχθές ο Γ. Παπαναστασίου.

Ο Πάνoς Μπεσίνης, πρόεδρος του Ε.Σ. Αγρινίου, σε δηλώσεις στο agriniowebradio, σημείωσε:

"Υπήρξε η διάθεση και από τον Δήμο Αγρινίου και από τον Εμπορικό Σύλλογο γι’ αυτή τη συνεργασία. Δουλέψαμε πολλούς μήνες πάνω σε αυτό και υπάρχει μία προετοιμασία επαρκέστατη κατά τη γνώμη μου ώστε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αυτό το πρόγραμμα.

Ο τίτλος του μπορεί να δημιουργεί κάποιες εσφαλμένες εντυπώσεις. Στην πραγματικότητα αφορά μία παρέμβαση κυρίως στον δημόσιο χώρο εμπορικών δρόμων της πόλης. Αφορά την ριζική τους ανάπλαση και παρεμβάσεις που θα τους κάνουν πιο ελκυστικούς για τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά κυρίως και για τους επισκέπτες.

Επίσης ένα μικρό μέρος του προγράμματος αφορά την αναβάθμιση και την ανακαίνιση της προσόψεως επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές και είναι ένα κομμάτι που θα διαχειριστεί ο Εμπορικός Σύλλογος.

Αυτό το πρόγραμμα πέρασε και πήρε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου και αν επιλεγούμε και μπορέσουμε να είμαστε στο πρόγραμμα θα ακολουθήσει ένα δυσκολότερο κομμάτι που αφορά την υλοποίησή του.

Η περιοχή παρέμβασης

Εκεί χρειάζεται πολύ προσοχή έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ανάλογο των προσδοκιών των εμπόρων και των πολιτών«.

Σχετικά με το πόσο κοντά είναι η απόφαση για το αν τελικά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα η πρόταση του Δήμου Αγρινίου:

«Μετά από 2-3 αναβολές ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων, αυτή είναι μέχρι το τέλος του μήνα. Θεωρώ ότι σε 2-3 μήνες το πολύ αυτό θα έχει τελειώσει και θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα«.

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία για τον φάκελο και αν το Αγρίνιο είναι πιο ψηλά από άλλες πόλεις:

«Δυνητικά το Αγρίνιο δεν είναι μία από τις πόλεις που έχει τα απόλυτα κριτήρια που ζητά το πρόγραμμα. Δηλαδή σημεία πολιτιστικής αναφοράς, επισκεψιμότητας, τουριστικού ενδιαφέροντος κλπ.

Σε αυτό το κομμάτι η πόλη υστερεί. Παρόλα αυτά πληρεί ένα σορό από άλλα κριτήρια που έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον. Πόσο μαζικό δηλαδή είναι το ενδιαφέρον των εμπόρων. Επίσης κριτήρια που έχουν να κάνουν με την επάρκεια και την οργάνωση του φακέλου.

Νομίζω είμαστε πολύ καλά και αυτό μας διαμηνύεται και από τους συνεργάτες με τους οποίους μαζί φτιάχνουμε το φάκελο αλλά και σε σχέση με αυτά που ακούμε από συναδέλφους από άλλες πόλεις«.

Για το πως το βλέπει ο κόσμος:

«Το πρόγραμμα χρήζει θετικής αποδοχής. Ποιος δεν θα ήθελε έναν αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο; Ανακαινισμένο και ελκυστικό που να έχει και τις προδιαγραφές μίας έξυπνης πόλης.
Να έχει φωτισμό επαρκή και σύγχρονο και μία σειρά από άλλες ενέργειες που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από αυτό το πρόγραμμα.
Αν από την πλευρά μας έπρεπε να κάνουμε μια κριτική, επειδή ακούσαμε μία άδικη κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι το πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δηλαδή να είναι περισσότερα τα χρήματα σε σχέση με τις επεμβάσεις στο Δημόσιο Χώρο, αλλά και σε σχέση με τις επεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων».

Αναλυτικά οι δήλωσεις του κ. Μπεσίνη:

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1200 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 20:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.