Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:14 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 18:29

Aπεργιακή κινητοποίηση στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στο Αγρίνιο που έλαβε χώρα το πρωί σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Την ώρα που στη Βουλή κατευθύνονται χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ που νωρίτερα βρέθηκαν στην πλατεία Ομονοίας για τη συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας , στο Αγρίνιο ήταν σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την οποία στήριξαν σωματεία μέλη του, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και άλλοι φορείς (όπως ο Εμπορικός Σύλλογος που εξέδωσε ανακοίνωση).

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Δημήτρης Δήμας ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γ. Δημητρουλής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπ. Κοτοπούλης.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣ αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής. Σύμφωνα με την ΟΑΣ στο νομό μας προστίθεται και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες φτωχοί κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πληρωθούν για τη βιολογική κτηνοτροφία του 2016 γιατί στους διασταυρωτικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ τους εμφανίζει μηδενικά βοσκοτόπια. Παράλληλα , αναφέρει η ΟΑΣ, πως εξαιτίας της ανύπαρκτης δακοκτονίας στο νομό οι ελαιοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες οι όποιοι δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Οι Συνταξιούχοι από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για κατάργηση του Κατρούγκαλου , για επαναφορά του ΕΚΑΣ και για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών , αντιλαϊκών νόμων.

Απεργιακά αιτήματα εξάλλου είναι η επαναφορά συλλογικών συμβάσεων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες , με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, κατώτατος μισθό στα 751 ευρώ που ήταν πριν το 2009, κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, ασφάλιση και επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί (ηλεκτρονικοί) της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας όπως και οι διακοπές ρεύματος και νερού στους φτωχούς και άπορους. Αίτημα επίσης να μπει τέλος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας( ΔΕΗ, νερό, φυσικός πλούτος, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιοι χώροι).


agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 511 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.