Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 07:51

Ποιά ελληνική ομάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την περίοδο 1959/60 συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ποιες όμως έχουν καταφέρει τις μεγαλύτερες διακρίσεις;

Τις περισσότερες συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα τις έχει ο Ολυμπιακός. Έχει παίξει 62 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτές, 31 ήταν στο κύπελλο πρωταθλητριών ή Champions League, 9 στο παλιό κύπελλο κυπελλούχων και άλλες 22 στο κύπελλο UEFA ή Europa League.

Ο Παναθηναϊκός έχει 28 συμμετοχές στο πρωταθλητριών, 7 στο κυπελλούχων και 22 στο UEFA. Σύνολο 57 συμμετοχές. Η ΑΕΚ έχει 24 συμμετοχές στο UEFA, 17 στο πρωταθλητριών και 6 στο κυπελλούχων, δηλαδή 47 συμμετοχές. Ο ΠΑΟΚ έχει συνολικά 39 συμμετοχές. Μόλις 7 στο πρωταθλητριών ή Champions League, 6 στο κυπελλούχων και 26 στο Europa League ή κύπελλο UEFA. Από κει και πέρα, διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχει μόνο ο Άρης, με 11 στο UEFA και μία στο κυπελλούχων.

Δες τις μεγαλύτερες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης

 

Διαβάστηκε 333 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.