Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:41 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 14:48

Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Εύηνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν άμεσα εργασίες για την συντήρηση και αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Εύηνο στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 471.044,84 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Δίνουμε βάρος στα αντιπλημμυρικά έργα, στην καλή κατάσταση τους, με στόχο να θωρακίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό περιοχές αυξημένης ανάγκης» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου υποέργου θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που περιλαμβάνουν:

  • Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στις θέσεις 1 έως 5 και έργων προστασίας ακτής στην θέση 6.
  • Άρση προσχώσεων κάτω από υφιστάμενα τεχνικά.
  • Απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης κατά μήκος της κοίτης στις ανωτέρω θέσεις.
Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.