Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 11:12

Τα παιχνίδια της μοίρας στο ποδόσφαιρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία από τις απίστευτες και σκοτεινές ιστορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου θα δούμε απόψε. Μια ιστορία που αποδεικνύει πως η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια αν το θελήσει.

Μεταφερόμαστε στο 1960. Τότε που ο Λουίτζι Μερόνι, ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου δοκιμάζεται στην Κόμο σε ηλικία 17 ετών. Η οικογένειά του ζούσε εκεί και έτσι ήταν εύκολο να ξεκινήσει από την ομάδα της πόλης του την καριέρα του. Πραγματικά έβγαζε μάτια με τις ντρίπλες και τα θεαματικά γκολ που έβαζε, αν και πιτσιρικάς.

Το 1962 πηγαίνει στην Τζένοα όπου έμεινε δυο χρόνια εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Τότε τον βλέπει ο πρόεδρος της Τορίνο, Ορφέο Πιανέλι και θέλει σαν τρελός να τον πάρει στην ομάδα. Τελικά τα καταφέρνει και το 1965 με αυτόν μπροστάρη η Γκρανάτα καταλήγει στην ψηλότερη θέση της ιστορίας της μέχρι τότε, την τρίτη.

Μάθε το τραγικό τέλος του Μερόνι και το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας

Διαβάστηκε 532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.