Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 14:32

Ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Μεσολόγγι ζητά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ομόφωνη απόφασή της η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενέκρινε σήμερα την εισήγηση του Προέδρου Αναστάσιου Σκαρμούτσου για ίδρυση και λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου.

Όπως είπε στην εισήγησή του ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος, η πρόταση που θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προς έγκριση, περιλαμβάνει την ίδρυση μιας νέας εκπαιδευτικής δομής – το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο, - η οποία απουσιάζει όχι μόνο από το Μεσολόγγι αλλά ευρύτερα από την Αιτωλοακαρνανία.

Σκοπός των Καλλιτεχνικών σχολείων είναι η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες καθώς και η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων τους.  Οι μαθητές εμβαθύνουν στην κατεύθυνση που επιθυμούν ν ακολουθήσουν (Θέατρο, Κινηματογράφος, Χορός και Καλών Τεχνών). Η εγγραφή των μαθητών στην εκπαιδευτική δομή γίνεται κατόπιν επιλογής (εισαγωγικές εξετάσεις).

 

Διαβάστηκε 234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.