Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:32 πμ
 
wm small
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 18:03

Ο γύρος του κόσμου δύο φορές ΜΟΝΟ σε 15 λεπτά! (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο, που καταγράφει μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας δύο πλήρεις περιστροφές γύρω από τη Γη, γιόρτασε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός τα 20α γενέθλιά του.

Το υλικό, που κόβει την ανάσα,  έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος γιορτάζοντας την εκτόξευση στις 20 Νοεμβρίου του 1998 ενός ρωσικού πυραύλου που έθεσε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας ένα πρώτο τμήμα του ISS, της μεγαλύτερης ανθρώπινης αποικίας στο διάστημα.

Το βίντεο αποτελείται από 21.375 εικόνες και ξεκινά με τη διέλευση του ISS πάνω από την Τυνησία με ταχύτητα 28.800 χλμ/ώρα!

Τα εκθαμβωτικά πλάνα ελήφθησαν από το ευρωπαϊκής κατασκευής παρατηρητήριο Cupola στις 6 Οκτωβριου. Ο ISS χάνεται μέσα στη νύχτα, συλλαμβάνοντας ακτίνες του ήλιου καθώς βγαίνει από τη σκιά της Γης. Καθώς προχωρά το βίντεο, διακρίνεται το μεταγωγικό ιαπωνικό διαστημόπλοιο HTV-7, που ήταν προσδεδεμένο μέχρι πρόσφατα στον σταθμό. Διακρίνονται ακόμη διάφορες λάμψεις τη νύχτα, γύρω στις 02:00 π.μ. που προέρχονται από καταιγίδες, καθώς και αστέρια να αναδύονται στον ορίζοντα. 

Γύρω στις 05:30 π.μ. γίνονται ορατά λευκά πάνελ, που δείχνουν τα θερμαντικά σώματα του ΙSS, που κρατούν τις εγκαταστάσεις του σε σωστή θερμοκρασία για το προσωπικό του, ενώ στις 06:55 ο ISS πετά πάνω από την Ευρώπη ξεκινώντας από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1942 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.