Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:01 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 11:56

Η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων συναντήθηκε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης του παιδιού και την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η  Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σήμερα Παρασκευή 23/11/2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης του παιδιού και την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού όπως ορίζονται από την διεθνή σύμβαση του Ο.Η.Ε.  πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου  κ. Γεώργιος Πέτρος  και από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημητρογιάννη Ευσεβία και οι δύο κοινωνικοί λειτουργοί –μέλη της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων- κ. Ευτυχία Μπέκου  και κ.Ειρήνη  Λενιδάκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ μέσα από διευρυμένη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη συνέχισης της ήδη καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε τομείς που αφορούν:

-  Την προστασία της οικογένειας και των ανηλίκων παιδιών.

- Τα προβλήματα  που ανακύπτουν κατά την διαδικασία απομάκρυνσης ανηλίκων από το οικογενειακό τους περιβάλλον, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

-  Τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άστεγους άτομα με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, άτομα που βρίσκονται σε κρίση κ.α.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση,  αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων στην  αντιμετώπιση  των περιστατικών παιδικής κακοποίησης/παραμέλησης και  αφήνοντας ανοιχτό το δίαυλο  επικοινωνίας  των δύο υπηρεσιών για την επίτευξη του κοινού  στόχου. 

 

Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.