Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:28 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 17:35

Γαστρονομική …εισβολή Αγρινιωτών στο Μιλάνο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To πρώτο Ελληνικό ντελικατέσεν στην Ιταλία είναι γεγονός και ανήκει στο ζεύγος Κώστα Λαγιόπουλου και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που κατάγονται από το Αγρίνιο!

Πρόκειται για το «Hellinikon-Prodotti Gastronomici» Greci το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2018 στο Μιλάνο και είναι τo πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ελληνικών προϊόντων σε όλη την χώρα.

Μια Ελληνική ταμπέλα γραμμένη στα ιταλικά συναντά όποιος διασχίζει την οδό Via Casoretto 30/Α, μόλις έξι στάσεις με το μετρό από το κέντρο του Μιλάνου. Ο αρχιτέκτονας Κώστας Λαγιόπουλος και η σύζυγός του Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θέλησαν να ρισκάρουν και κόντρα στην κρίση να επιστρέψουν στην πόλη όπου σπούδασαν, το Μιλάνο ανοίγοντας, ένα Ελληνικό ντελικατέσεν.


Εκεί ο Κώστας και η Κωνσταντίνα έχουν δημιουργήσει ένα ντελικατέσεν με ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Προϊόντα μικρών παραγωγών τα οποία οι Μιλανέζοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όπως ελιές Καλαμάτας, φέτα, μαστίχα, ελαιόλαδο, παραδοσιακά γλυκά, μέλι, κ.α.

Το Hellinikon αποτελεί μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και το μοναδικό κατάστημα λιανικής πώλησης ελληνικών προϊόντων σε όλη την Ιταλία, όπου ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να αποκτήσει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής. Δεν προσφέρει απλά και μόνο ελληνικά προϊόντα, αλλά μία ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επίσκεψη, μέσα από την ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής των προϊόντων και των Ελλήνων παραγωγών.

Κύριος στόχος των ιδιοκτητών είναι η προβολή των Ελληνικών προϊόντων στην χώρα της Ιταλίας.

Στην προώθηση αυτή, αρωγός είναι τόσο η κοινή λαχτάρα των δύο λαών για ποιοτική και εύγευστη κουζίνα όσο και το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο που τους δένει.

Το Hellenikon δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά ενισχύει το ρόλο του ως τόπο πολιτιστικής «συνάντησης» με την ελληνική κουλτούρα, διοργανώνοντας βραδιές πολιτισμού, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες κα.

περισσότερες φωτο και video στο zougla.gr

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.