Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  10:11 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 17:20

ΟΑΕΔ δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται -Πότε θα καταβληθεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ, δικαιούνται ορισμένοι άνεργοι εφόσον πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα όσοι άνεργοι λαμβάνουν επίδομα του ΟΑΕΔ, δικαιούνται και δώρο Χριστουγέννων από τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα να δοθεί το διάστημα 14 με 21 Δεκεμβρίου 2018.

Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

www.aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 482 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.